Ünlü düşünür Chomsky’den Türkiye’ye ‘dehşet yıllarına dönmeyin’ uyarısı

Ünlü düşünür Chomsky’den Türkiye’ye ‘dehşet yıllarına dönmeyin’ uyarısı

Dünyaca ünlü filozof, dilbilimci ve tarihçi Prof. Dr Noam Chomsky, Türkiye’nin önceki dehşet yıllarına dönmeden uzlaşma sürecini tekrar kazanması gerektiğini söyledi.

Türkiye’de son günlerde yaşanan terör olaylarını Zaman Amerika’ya değerlendiren Chomsky “Türkiye’nin 1990’larda Kürt nüfusuna karşı savaşı büyük zulümlerden bir tanesi” olduğunu savundu. Bu yüzyılın ilk yıllarında Kürtler konusunda önemli adımlar atıldığını belirten ünlü düşünür Chomsky, “Bu yüzyılın ilk yıllarında önemli derecede iyileşmeler oldu ama Erdoğan’ın daha tutucu ve sert olması nedeniyle 2005’te bu durum daha karışık hale geldi. Türkiye, önceki yıllardaki dehşetli yıllara geri dönmeden (batmadan) önce uzlaşma sürecini geri kazanması çok önemli” diye konuştu.

PKK’nın barış müzakareleri sürecinde önemli adımlar attığını kaydeden Chomsky ama şuanda bunun sona erdiğine dikkat çekti.

Türk hükümetinin de PKK üzerindeki şiddet ve baskıyı arttırdığını savunan ünlü düşünür, “Her iki tarafın barış müzakereler sürecine geri dönmesi arayışına girmesi gerekir” değerlendirmesinde bulundu.

Akademik çalışmalarını 50 yıldır dünyaca ünlü Massachusetts Institute of Technology’de (MIT) Dilbilim ve Felsefe Bölümü’nde sürdüren Profesör Dr. Noam Chomsky, Türkiye’nin yıllar önceki (berbat) dehşetli günlere geri dönmemesi için uzlaşma sürecini geri kazanmasının çok önemli olduğunu belirterek “Bunu sağlamakta Türk halkının bir görevdir” şeklinde konuştu.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.