Twitter’dan flaş açıklama: Bilgi paylaşmadık, karşı dava açıyoruz

Twitter’dan flaş açıklama: Bilgi paylaşmadık, karşı dava açıyoruz

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın herhangi bir mahkeme kararı olmadan Twitter’a getirdiği yasağa bu kurumdan cevap geldi. İlk defa resmi bir açıklamada bulnan Twitter, hiçbir IP adresi, e-mail adresini hükümet ile paylaşmayacağını dile getirdi. Ayrıca kurum, yasağın hiçbir hukuki gerekçesinin olmadığını da belirtti.

Cuma günü erken saatlerde hiçbir mahkeme kararı olmadan Türkiye’de kapatılan Twitter, yaşanan erişim yasağıyla ilgili olarak ilk resmi açıklamasını yaptı. Hükümetin kendilerinden kullanıcıların email adresi ile IP numaralarını istediğini ancak kendilerinin bu bilgileri hiçbir şekilde paylaşmayacağını duyuran Twitter, Türkiye’de kendilerine uygulanan yasağında hiçbir hukuki dayağanının olmadığını dile getirdi. Diğer yandan eski bakan Binali Yıldırım’ın şikayet ettiği @oyyokhırsıza hesabı ilgili mahkemenin kararı doğrultusunda önce Twitter tarafından askıya alındı, ardından Twitter Türkiye’ye bu hesabın askıya alınmasının kaldırılması hususunda dava açtı.

Twitter’ın askıya aldığı hesaba şu anda sadece Türkiye’den erişilemiyor. Ancak uygulama ülke bazlı olduğu için diğer ülkelerden hesaba erişim devam ediyor. Ülke bazlı hesabın askıya alınması işlemi Twitter tarafından Türkiye’de ilk kez uygulanıyor.

KISITLAMANIN YASAL BİR DAYANAĞI YOK!

Twitter’ın Genel Hukuk Danışmanı Vijaya Gadde tarafından yapılan açıklamada, Türkiye’de Twitter’a yaşanan erişim kısıtlamasının yasal bir dayanağı olmadığını söyledi. Gadde aynı zamanda açıklamasında erişim engellemesi süreci boyunca hiçbir IP adresi veya e-mail adresinin hükümetle paylaşılmayacağını söyledi.

Açıklamaya şöyle devam edildi: Bugün avukatımız Twitter erişim yasağının kaldırılması için bir dava açtı. Twitter’a Türkiye’de erişimin engellenmesi 3 tane mahkeme kararına dayanıyor. Bu üç mahkeme kararının ikisi bizim de kurallarımıza da karşı gelen hesaplarla ilgili. Bu hesapları zaten askıya aldık. Üzerinde uzlaşamadığımız hesap eski bir Türk bakanı yolsuzlukla suçlayan bir hesap. Bu bizde bazı endişelere neden oldu. Politik ifade özellikle bir yolsuzluğu dillendiriyorsa bizim için çok önemlidir. Bu yüzden bu hesaba erişimin tekrar açılması için karşı dava açtık.

 

Twitter uygulaması ile ilk defa bir hesap Türkiye’de sadece Türkiye’deki kullanıcılar tarafından görülemeyecek şekilde askıya alındı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.