Türkiye’nin iade için gönderdiği dosyalar alay konusu oldu

Türkiye’nin iade için gönderdiği dosyalar alay konusu oldu

Recep Tayyip Erdoğan ve AKP hükümetinin 3 yıldır ısrarla ve sürekli Fethullah Gülen’in ABD’den sınırdışı edilmesi ya da Türkiye’ye iade edilmesi için gerekli belgelerin gönderildiğini ve delillerin ABD makamlarına teslim edildiğini söylerken aslında hiçbir girişimde bulunmadıkları ortaya çıkmıştı.

Şimdi de medya kanallarından Fethullah Gülen’in iadesi için 85 kutu delil dosyasının gönderildiği haberleri sürekli yer alıyor.

Gazeteci İlhan Tanır ise Twitter adresinden bugün Türkiye’den gelen delil(!) dosyalarıyla alakalı çok önemli bir bilgi paylaştı. 

İlhan Tanır’ın aktardığına göre gönderilen evrakların büyük çoğunluğu Türkçe. Ülkeler arasında yapılan işbirliklerinde dosyayı o ülkenin diline çevirmek ya da en azından İngilizce hazırlamak geleneği bulunuyor.

Kutuların Türkçe’den çeviri yapılmadan yollanması aslında halihazırda bir iade dosyasının olmaması ve alelacele eldeki dökümanların postalanmış olmasını akıllara getiriyor.

CİDDİYETSİZLİK ALAY KONUSU

Ancak Erdoğan ve AKP hükümetinin 3 yıldır propagandasını yaptıkları iade süreciyle ilgili, henüz attıkları ilk adımda bile muhataplarına ciddiyetsizlikle yaklaşmaları alay konusu oldu.

Amerikalıların, kendi imkanlarıyla İngilizceye çevirdikleri metinlerin büyük bölümünü değerlendirdiklerini ancak gördüklerinden ikna ve tatmin olmadığını da kaydeden gazeteci Tanır’a göre Amerikalılar Türkiye’den gelen evraklardan mutlu da olmadı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.