Türk hükümetine çalışan İngiliz şirketinden Gülen’e ABD’de dava

Türk hükümetine çalışan İngiliz şirketinden Gülen’e ABD’de dava

AK Parti hükümeti tarafından tutulan İngiliz hukuk firması Amsterdam & Partners LLP’nin kurucusu Robert Amsterdam tahşiye davası üzerinden Fethullah Gülen aleyhinde ABD’nin Pennsylvania eyaletinde dava açıldığını söyledi.

Robert Amsterdam ile Fox Rothschild LLP hukuk şirketinden avukat Patrick Egan ABD’nin başkenti Washington’daki Ulusal Basın Kulübü’nde (NPC) konuya ilişkin basın açıklaması yaptı.

Geçmişte Tahşiye davasından tutuklanan Bünyamin Ateş, Turgut Yıldırım ve Murat Öztürk’ün şikayetçi olduğu davada tahşiye üyelerinin hukuksuz bir şekilde suçlanması, hatalı tutuklanması ve uzun süre keyfi olarak tutuklu bulunmasını içeren çeşitli suçlamalar yer alıyor.

Davada bu üç kişinin, öldürülen El Kaide Lideri Usame Bin Ladin ile ilgili, “Ladin’i Müslüman olduğu için severim.” sözleriyle gündeme gelen Mehmet Doğan’ın öğretilerini benimsedikleri için hukuksuzluğa maruz kaldıkları iddia ediliyor.

Hukuk şirketinin kullandığı iddialar Türkiye’de taraflı kararları ile bilinen Sulh Ceza Hakimlikleri’nin iddialarına dayandırılıyor.

Gülen’e yönelik dava ABD’de yaşayan fakat başka bir ülkede uluslararası hukuka aykırı bir şekilde insan hakları ihlalleri yaptıkları iddia edilen kişilerin yargılanabildiği “alien tort statute” olarak bilinen yasa üzerinden açıldı.

EL KAİDE SORUSU

Tahşiye davası sanıklarından Mehmet Doğan’ın terör örgütü El Kaide lideri Usame Bin Ladin’in sevdiğini söylemesi konusunda fikri sorulan Amsterdam, bunun Fethullah Gülen’in iddiası olduğunu savundu.  Amsterdam şöyle konuştu:

“Bu tartışmalı bir iddia. Bunlar tam olarak Fethullah Gülen’in söyledikleri. Bu uydurma iddialardan önce söyledikleri bunlar. Gülen’in videolarını izledik.”

Tahşiye Grubu Lideri Mehmet Doğan, CNN Türk canlı yayınında Usame Bin Ladin ile ilgili düşüncelerinin sorulması üzerine, “Ben Usame Bin Ladin’i Müslüman olduğu için severim.” ifadelerini kullanmıştı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.