Trump’ı eleştiren yargıç pişman olduğunu söyledi

Trump’ı eleştiren yargıç pişman olduğunu söyledi

Cumhuriyetçi Parti’nin muhtemel başkan adayı Donald Trump’ı eleştiren Yüksek Mahkeme yargıcı bugün bir açıklama daha yaparak sözlerinden pişman olduğunu söyledi.

Yargıç Ruth Bader Ginsburg, “Yakın zamanda medya kurumlarına yaptığım açıklamalar düşüncesizceydi ve bundan dolayı pimanım. Yargıçlar kamu görevine aday kişiler hakkında yorum yaparken daha dikkatli olmalı. Bundan sonra daha temkinli olacağım” dedi.

Ginsburg, geçen hafta bir kaç defa Trump’ı eleştiren açıklamalarda bulunmuştu. Yüksek Mahkeme üyelerinin seçim dönemlerinde herhangi bir partinin başkan adayını eleştirdikleri veya haklarında yorum getirdikleri pek görülmüş bir durum değildi. Ginsburg, Trump için “dolandırıcı”, “tutarlılıktan yoksun” gibi sözler sarf etmişti. CNN televizyon kanalına da konuşan Ginsburg, “Vergi iadesini açıklamamış bir insan nasıl bundan muaf olabilir. Basın bu konuda fazlası ile nezaketli davranıyor” demişti.

Ginsburg, hafta sonu da New York Times gazetesine verdiği mülakatta, “Trump başkan olursa eğer, ülkemizin nasıl bir yer olabileceğini düşünemiyorum bile” demişti. Ginsburg, eşinin kendisine ‘Trump seçilirse Yeni Zelanda’ya taşınalım’ dediğini de sözlerine eklemişti.

Trump bu eleştirilere önceki gün ilk karşılık verdi ve, “Bu mahkemeye saygısızlık” diyerek Ginsburg’un kendisinden özür dilemesi gerektiğini söylemişti.

Dün ise Trump, Ginsburg’un kendisinden özür dilemesinin yetmeyeceğini ve istifa ederek emekliye ayrılması gerektiğini ifade etmişti.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.