Illinois’te hortum: 1 kişi öldü

Illinois’te hortum: 1 kişi öldü

Dün gece Illinois’in kuzeyindeki küçük bir kasabada çıkan hortum nedeniyle bir kişi öldü, sekizden fazla kişi yaralandı ve onlarca ev hasar gördü. DeKalb Bölge Şerifi Roger A. Scott yaptığı açıklamada akşam saat 7:00 sıralarında başlayan hortumun 15 ila 20 evin harap olduğunu belirtti. Rockford İtfaiye Departmanı’ndan Matthew Knott da Chicago’nun 80 mil kuzeyindeki bölgede bulunan bütün binaların hasar gördüğünü ifade etti.

Yetkililer 67 yaşındaki bir kadının da kasırgadan dolayı evinde öldüğünü, sekizden fazla kişinin de yaralanmalar sebebiyle hastaneye geldiğini açıkladı.

Bugün itibariyle daha fazla yaralı ile karşılaşılmayacağını belirten yetkililer şu an evleri incelemeye devam ettiklerini, bölge sakinlerinin okullara ve sığınaklara gönderildiğini kendilerine Kızılhaç’ın yardım ettiği belirtti. DeKalb bölgesine hala elektrik verilmiyor.

UZMANLARDAN KASIRGA UYARISI

Metroloji uzmanları kasırganın Büyük Ovalar, Missouri Vadisi ve Güney Büyük Göl yönünde ilerlemesi halinde yaklaşık olarak 100 milyon kişinin etkilenebileceğini açıkladı.

Fırtına tahmin merkezi günün erken saatlerinde Kansas, Oklahoma ve Missouri şehirlerinde en az sekiz kasırganın olduğunu belirtti. Uzmanlar Texas ve Ohio’da kasırga olabileceğini açıkladı.

Ulusal Hava Durumu Servisi (NWS)  hava şartlarının aniden değişebileceğini ve kasırgaların daha tehlikeli olabileceği konusunda halkı uyardı.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.