Topbaş, BM’de yerel yönetimin önemini anlattı

Topbaş, BM’de yerel yönetimin önemini anlattı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Dünya Belediyeler Birliği (UCLG) başkanı sıfatıyla Birleşmiş Milletler (BM)’de bir konuşma yaptı.

 

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun ile BM’nin üst düzey yöneticilerinin de katıldığı toplantıda Topbaş, küreselleşmenin beraberinde sorunları da küreselleştirdiğine dikkat çekerek, kentlerin gelecekte olağanüstü zorluklarla karşılaşacağını, dünyanın bir yerindeki sorunun diğerlerini de etkileyeceğini söyledi. Bu yeni durumun ortak hareket etmeyi de zorunlu kıldığını belirterek, ‘‘Nihayetinde küresel sorunlar da yereldir. Sürdürülebilir kalkınma için sürdürülebilir şehirleşme şarttır’’ diye konuştu.

 

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun’un akil adamlar grubundaki 26 kişilik ‘2015 Sonrası Kalkınma Gündemi’ne dair Seçkin Kişiler Yüksek Düzeyli Paneli’nde bulunan Kadir Topbaş, UCLG Dünya Başkanı sıfatıyla BM Ekonomik ve Sosyal Konsey Toplantısı’nda (ECOSOC) konuştu.

 

Mega şehirlerin büyümenin asıl lokomotifleri olduğunu belirten Topbaş, küresel sorunların çözümünde yerel yönetimlerin aktif olarak yer almasını arzu ettiklerini söyledi. Sosyal adalet için belediyelere görevlerin düştüğünü aktaram Topbaş, şehir yönetimlerinde düşük gelir gruplarının, azınlıkların ve ayrımcılığa uğrayanların daha fazla söz hakkı olması gerektiğini vurguladı.

 

Yerel yönetimlerde yerelleşme gibi hesap verebilirlik ve şeffaflığın her geçen gün daha da öne çıkan konular olduğunu aktaran Topbaş, bunun da daha sorumlu yönetim anlayışını beraberinde getirdiğini dile getirdi.

Konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Topbaş şöyle konuştu; “Bir insanın kötü şartlarda yaşaması dünyanın diğer taraflarında yaşayan insanları da etkiliyor. Bunun için tüm insanlık çaba göstermeli. Bunun çözümü, yerel yönetimlerin Hükümetlerden alacağı destekle halkların yaşam alanlarını kaliteli yaşam düzeyine çekmektir. Biz de bunu devamlı savunduk. Benim başkanlığını yürüttüğüm dünya teşkilatı UCLG’de, bu dördüncü yılım münasebetiyle ciddi mesafeler aldık.’’

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.