Tim Cook: Göç yasak olsaydı Apple olmazdı

Tim Cook: Göç yasak olsaydı Apple olmazdı

ABD’nin yeni başkanı Donald Trump’ın 7 Müslüman ülkeye vize yasağı koyması tüm dünyada tepkiye yol açarken, teknoloji devi Apple’ın CEO’su Tim Cook’tan da, Steve Jobs göndermeli bir açıklama geldi.

Apple’ın Suriyeli bir göçmen babanın oğlu (Jobs) tarafından kurulduğunu hatırlatan Cook, “Göç yasak olsaydı, bugün Apple olmazdı” diyerek tepkisini dile getirdi.

Business Insider’de yer alan habere göre, Trump’ın göçmen poltikasını asla desteklemediklerini söyleyen Cook, dünya genelindeki tüm Apple çalışanlarına şirketin bu konudaki tavrını anlatan bir mail yolladı. “Elbette bu şirket göç olmadan var olamaz ve büyüyemezdi” diyen Cook, Amerika’da yaşayan birçok Müslüman göçmenlerden kaygılarını dile getiren açıklamalar duydum ve onların endişelerini ben de paylaşıyorum” ifadesini kullandı.

Trump’ın imzaladığı kararnameden birçok Apple çalışanının da doğrudan etkilendiğini belirten Cook, “Bunun için Beyaz Saray’la irtibat kurduk ve gerekenlerin yapılması talebini ilettik. Apple’ın kapısı herkese açık; dini, inancı ya da nereden geldiğine bakmaksızın dünyanın en iyi yetenekleri ile çalışıyoruz” dedi.

Cook, mailini 1964 yılında Nobel Barış Ödülü’nü kazanan Afro-Amerikan Martin Luther King’in şu sözüyle bitirdi, “Hepimiz farklı gemilerden gelmiş olabiliriz, ama hepimiz aynı teknedeyiz.”

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.