Teksas’ta silahlı saldırı: 2 ölü

Teksas’ta silahlı saldırı: 2 ölü

ABD’nin Texas eyaletinin Garland bölgesinde “En iyi Hz. Muhammed (SAV) karikatürü” yarışmasının düzenlendiği merkezde, bina dışında meydana gelen silahlı saldırıda iki kişi hayatını kaybetti.

İslam karşıtlığı ile bilinen American Freedom Defense Initiative (Amerikan Özgürlük Savunma Girişimi) Başkanı Pamela Geller tarafından Garland bölgesindeki Curtis Culwell Merkezi’nde düzenlenen en iyi karikatür yarışmasının bitmesine dakikalar kala, binanın dışında 2 sivil giyimli vatandaşın, güvenlik görevlilerine ateş açtığı iddia edildi.

Bölgeye gelen polis ekipleri, merkezin park alanında karşılaştığı iki silahlı şahsı öldürerek etkisiz hale getirdi.

Silahlı şahısların, neden saldırıda bulunduğu ile ilgili bilgi verilmedi. Silahlı saldırıda yaralanan bir güvenlik görevlisi hastaneye kaldırıldı. Kısa sürede bölgeye sevk edilen özel donanımlı vurucu timler, karikatür yarışmasının yapıldığı salonu kilitlerken, bölgede bulunan birçok iş merkezini boşaltırdı.

Polis, çıkan çatışma sonrası 2 kişinin hayatını kaybetti, yaralanan bir güvenlik görevlisinin ise hastaneye kaldırıldığını açıkladı. Silahlı şahıslar bölgede hangi amaçla bulunduğu ile ilgili herhangi bir açıklama yapılmadı.

İslam karşıtı provokatif eylemleri ile bilenen AFDI Başkanı Geller, Garland’ta yaptıkları yarışmada Hz. Muhammed’in (SAV) en iyi karikatürünü çizene 10 bin dolar ödül verileceğini açıklamıştı. Geller’in , konunun hassasiyeti açısında bölgedeki güvenlik önlemlerin artırılması için 10 bin dolarlık para harcadığı bildirildi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.