Texas’ta dev patlama: En az 60 kişinin öldüğü iddia edildi

Texas’ta dev patlama: En az 60 kişinin öldüğü iddia edildi

ABD’nin Texas eyaletinde bir gübre fabrikasında patlama meydana geldi. Patlamada hayatını kaybedenlerin sayısı henüz netlik kazanmadı. Sabah saatlerinde gelen ilk haberlerde patlamada en az 60 kişinin öldüğü ileri sürülmüştü.


Yerel televizyon kanalı KWTX, Waco kentinin kuzeyindeki West kasabasında bulunan West Fertilizer isimli gübre fabrikasında, yerel saat ile 19.50’de patlama meydana geldi.  Waco bölgesi polisi Çavuş William Patrick Swanton, ölü sayısıyla ilgili tahminlerin 5 ila 15 arasında olduğunu, yaralı sayısının da 160’ı geçtiğini ifade etti.


ABD, Boston’da yaşanan şoku üstünden atlamadan yeni bir patlamayla sarsıldı. Texas’taki bir gübre fabrikasında gerçekleşen patlamada yaralı sayısı yüzlerle ifade ediliyor. Batı Acil Tıbbı Hizmetler Direktörü Dr. George Smith, patlama sonrası ölü sayısının 60 veya 70’i bulabileceğini ancak bu rakamı geçmeyeceğini kaydetmişti.


Edinilen bilgiye göre, Waco bölgesinin kuzeyinde 2 bin 600 kişinin yaşadığı West kasabasındaki West Fertilizer gübre fabrikasında ani bir patlama oldu. Patlamanın şiddetiyle aralarında okulun da olduğu 100’den fazla ev ve işyeri hasar gördü.


Yaralıların sayısının çok olması sebebiyle durumu ağır olmayan bazı kişilere bölgede bulunan okulların futbol sahasında müdahale ediliyor. Patlamaya neyin sebep olduğu henüz bilinmezken yetkililer yaşanan hadisenin ardından kasabanın tamamen boşaltılmasına karar verdi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.