Teröre karşı güvenlik birimlerine ‘‘uyanık olun’’ talimatı verildi

Teröre karşı güvenlik birimlerine ‘‘uyanık olun’’ talimatı verildi

Tunus, Kuveyt ve Fransa’da yaşanan terör saldırısı ABD’de de yankı buldu. İç Güvenlik Bakanlığı ülke genelinde güvenlik birimlerine Amerika’nın bağımsızlık günü olan 4 Temmuz için terör saldırısına karşı ‘‘uyanık olun’’ talimatı verdi.

İç Güvenlik Bakanlığı’nın yanı sıra Federal Soruşturma Ofisi (FBI), Ulusal Terörle Mücadele Merkezi başta olmak üzere ABD genelinde tüm güvenlik birimlerinin muhtemel terör saldırısına karşı dikkatli olunması talimatı verildi. Bakanlığın geçtiği talimatın herhangi bir spesifik saldırıya karşı alınan tedbir olmadığı yalnızca genel tehdidin artmasına binayen uyarı yapıldığı kaydedildi. İç Güvenlik Bakanlığı’nın bildirgesinde 4 Temmuz bağımsızlık günü dolayısıyla ya da Peygamber Efendimize (SAV) yönelik karalama girişimlerine tepki olarak terör saldırısı olabileceğine dikkat çekildi.

İç Güvenlik Bakanı Jeh Johnson dün (cuma) yaptığı açıklamada, Tunus, Kuveyt ve Fransa’daki saldırılara binaeyn 4 Temmuz tatilinde (resmi tatil) ulusal, eyalet ve yerel düzeyinde tüm güvenlik birimleri arasında koordinasyonun ve bilgi iletişiminin arttırılması talimatını verdiğini dile getirdi.

Johnson, “Herhangi bir duruma karşın tüm kolluk güçlerimiz ile uyanık ve hazırlıklı olmak durumundayız. Amerikan halkını korumak için görünen ve görülmeyen tüm güvenlik tedbirlerini almakla yükümlüyüz’’ dedi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.