”Terör uzmanı” öyle bir gaf yaptı ki, günün alay konusu oldu

”Terör uzmanı” öyle bir gaf yaptı ki, günün alay konusu oldu

Cumhuriyetçi Parti politikaları doğrultusunda yayın yapmakla eleştirilen Fox News haber kanalında canlı yayında Fransa’da yaşanan saldırıyı yorumlayan terör uzmanı yaptığı gaf ile sosyal medyanın alay konusu oldu.

Fox News’e katılan terör uzmanı Steven Emerson, İngiltere’nin Birmingham kenti için “Müslüman olmayanların giremediği bir şehir” olduğunu söyledi. Twitter’da alay konusu olan Emerson, daha sonra yaptığı açıklama ile kamuoyundan özür diledi.

Çıktığı haber programında Emerson, ‘‘Birmingham’’ gaffı ile sınırlı kalmadı. Emerson, yayında Londra’da bazı yerlerde Müslüman din polisinin dini kurallara uygun giyinmeyen herkesi de dövdüğünü ileri sürdü.

Sosyal medyada alay konusu olun Emerson, “Fox News gerçekleri” anlamına gelen #FoxNewsFacts etiketi ile alaya alındı.

Hakkındaki eleştirilerin artması üzerine Emerson sözlerini “Korkunç bir hata” olarak niteleyerek özür diledi. Ayrıca Birmingham Çocuk Hastanesi’ne bağış yapmayı öneren Emerson “Birmingham hakkındaki sözlerim tamamen yanlıştı.” diye konuştu.

2011 yılında yapılan nüfus sayımına göre 1 milyon 100 bin nüfusu olan Birmingham şehirinin çoğunluğunu Hristiyanlar vatandaşlar oluşturuyor. Şehirde yaşayan Hıristiyanların sayısı neredeyse 500 bin iken, Müslümanların nüfusu 234 bin civarında. Şehirde diğer dinlere mensup birçok kişi de yaşarken, herhangi bir dine inanmadığını söyleyenlerin sayısı ise 206 bin.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.