Star Tribune, ‘medyaya darbe operasyonu’nu Kerim Balcı ile görüştü

Star Tribune, ‘medyaya darbe operasyonu’nu Kerim Balcı ile görüştü

Turkish Review dergisi ve Zaman Gazetesi köşe yazarı Kerim Balcı, ABD’nin Star Tribune adlı gazetesine Türkiye’deki basına yönelik darbe operasyonu hakkında mülakat verdi. Balcı mülakatında Türkiye’de hükümetin Hizmet Hareketi’ne yönelik yürüttüğü operasyonu “Artık trajik komediye dönüştü” şeklinde yorumladı.

Chicago şehrinin etkili gazetelerinden olan Star Tribune, Türkiye’de basına yönelik karartma ve susturma operasyonunda tutuklanacaklar listesinde Kerim Balcı’nın da isminin yer aldığını okurlarına duyurdu.

Hizmet veya Gülen Hareketi’nin hiçbir siyasi partiye angaje olmadığını aktaran Balcı, buna zaten Hizmet taraftarlarının müsade etmeyeceğini aktardı.

Balcı’nın Minnesota Üniversitesi’nde bir konuşma yapacağını okurlarına duyuran Star Tribune, Türkiye’de özgür basına karşı düzenlenen operasyonun kendisine sürpriz olmadığını yazdı. Bu haftanın, 17/25 Aralık Büyük Yolsuzluk ve Rüşvet Operasyonu’nun birinci yıl dönümü olduğu dile getirilen haberde Balcı’nın “Sürpriz olan Erdoğan’ın (Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan)  İstanbul’daki gazete genel merkezinde gözaltına alınan Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı’yı hedef almasıdır.” sözlerine yer verdi.

Balcı, 14 Aralık’ta yapılan operasyonula ilgili, “Bu çok açık şekilde gazetecilere ve hükümeti eleştirenlerin başına neler geleceğini göstermeye yönelik. Bu (operasyon) birşeyleri hatırlatma değil, doğrudan her türlü eleştiriye karşı olmadır.” şeklinde konuştu.

Erdoğan’ın korkutma ve yıldırma çabalarının Türkiye’de işe yaradığını belirten Balcı, “Operasyonu bugün Zaman ile birlikte birkaç küçük medya grubu ancak eleştirebiliyor. Türkiye’deki medyanın yarısından fazlası Erdoğan ve destekçilerinin kontrolünde.” diye konuştu.

Gözaltına alınacakların listesini, hükümetin içinden Twitter üzerinden bilgi sızdıran bir kullanıcı (Fuat Avni) tarafıdan öğrendiğini aktaran Balcı, isminin hala gözaltına alınacaklar arasında olduğunu kaydetti. Balcı, “Türkiye’ye dönmek istiyorum. Gözaltına alınmaktan korkmuyorum, çünkü yanlış hiçbir şey yapmadım. Benim genel yayın yönetmenim tutuklanmış ben de onunla birlikte olmak isterim.” diye konuştu.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.