Sözde filmin oyuncusu yapımcıyı dava etti!

Sözde filmin oyuncusu yapımcıyı dava etti!

Müslümanları kışkırtmak amacıyla çekilen, amatör kriterlerini bile yakalayamadığı gözlenen ‘Müslümanların Masumiyeti’ isimli sözde filmde rol alan Cindy Lee Garcia, filmin yapımında yer aldığı anlaşılan Kaliforniyalı bir kişiye karşı ‘sahtekarlık ve iftira’ suçlarından dava açtı. Kadın oyuncu, filmin Youtube ve Google gibi sosyal paylaşım sitelerinden kaldırılmasını talep ettiği davasında bu iki kuruluşu da sanık olarak gösterdi. Kişilik haklarına saldırıldığını söyleyen kadın oyuncu, tehtidler de aldığını belirtti.
Dava dilekçesinde Garcia’nın film çekimi sırasında Hz. Muhammed’in (SAS) ismini hiç duymadığı ve filmin O’nunla ilgili bir film olduğunu anlamadığı ifade edildi. Garcia filmin yapımcısı olduğunu belirttiği Nakoula Basseley Nakoula bir diğer adıyla Sam Bacile’ı kendisini kandırmak ve ismini karalayarak iftirada bulunmak suçundan dava etti.
Google’ın sözcüsü şikayeti inceleyeceklerini ve ‘yarın mahkemede olacaklarını’ belirtti. Çekimler sırasında elindeki bir bebeği zorla isteyen ‘George’a veren ve filmin tanıtımında çok kısa bir sahnede gözüken Cindy Lee Garcia, daha sonra film üzerine yapılan seslendirmede ‘George’ olduğunu sandığı ismin ‘Muhmammed’ olarak değiştirildiğini farkettiğini belirtiyor.
2010 yılında banka dolandırıcılığı suçundan tutuklanan Nakoula ile bir konuşma gerçekleştiren federal savcıların Kipti (Eski Mısır dili) Hıristiyan olan zanlıya filmin yapımı sırasında yolsuzluk yapıp yapmadığı ile ilgili sorular yönelttiği bildirildi. 2011 yılında hapisten salıverilen Nakoula’nın Web’e erişimi yasak. Geçtiğimiz hafta bağlı olduğu kiliseden bir rahiple telefonda konuşan Nakoula, filmle bir bağlantısının olmadığını iddia etmişti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.