Kilisede 9 kişiyi öldüren saldırgan yakalandı

Kilisede 9 kişiyi öldüren saldırgan yakalandı

ABD’nin South Carolina eyaletinde silahlı bir kişinin tarihi bir kilisede ateş açması sonucu en az 9 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda kişi yaralandı.

Olaydan saatler sonra güvenlik güçleri isminin Dylann Roof olduğunu açıkladıkları 21 yaşındaki saldırganı yakaladı.

Olay dün gece Charleston kentinde yer alan ve ABD’nin en eski kiliselerinden biri olan tarihi Emanuel African Methodist Episcopal Kilisesi’nde meydana geldi. Polis, olayın ardından kaçan saldırganı “20’li yaşlarında, beyaz, erkek” olarak tanımlamıştı.

Saldırıdan sonraki saatlerde şüphelinin adının Dylann Roof olduğu açıklanmıştı. 21 yaşına Nisan ayında basan Roof’a babasının doğum günü hediyesi olarak 45 kalibrelik tüfeği hediye ettiğini dayısı Carson Cowles güvenlik güçlerine söylemişti.

Sessiz ve az konuşan biri olarak bilinen Roof’un Facebook fotoğrafında ise apartheid bayrağı olan bir ceket giydiği görülüyor.

roof

Kiliseye Afrika kökenli Amerikalıların gittiği öğrenilmişti. Olay yeri inceleme ekipleri kilisede delil araştırması yaparken, güvenlik şeridi ile kapatılan kilisenin çevresine çok sayıda polis aracı ve ambulans gelmişti. Kilisenin üzerinde helikopterler görülmüştü.

Charleston polis şefi Gregory Mullen olaydan sonra yaptığı açıklamada, “8 kişi saldırı anında, 1 kişi de olaydan kısa bir süre sonra hayatını kaybetti. Saldırının nefret suçu olduğuna inanıyorum” demişti.

Charleston Belediye Başkanı Joe Riley, “Kilisedeki bu olayın tarif edilemez derecede üzücü bir trajedi olduğunu söyleyeceğim” sözleriyle duygularını ifade etmişti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.