‘Sorumluluk sahibi bir hükümet Hizmet Hareketi’ni destekler’

‘Sorumluluk sahibi bir hükümet Hizmet Hareketi’ni destekler’

ABD’de yaşayan çeşitli akademisyenler ve fikir insanları Türkiye’de 15 Temmuz darbe girişimi sonrası yaşanan cadı avı sürecini Youtube’da yayın yapan Spectra Media’ya değerlendirdi.

Neredeyse herkes demokrasilerde eleştirel seslere izin verildiği ölçüde ülkenin gelişeceğini söylerken, Hizmet Hareketi’nin günah keçisi ilan edilip her olaydan sorumlu tutulmasını da anlayamadıklarını dile getirdi.

Chicago’daki Elmhurst College öğretim görevlilerinden Prof. Paul Parker, “Siyasi muhaliflerine bir platform tanıyan ülke görmek isteriz çünkü demokrasilerde muhalefetler yaşandığı zaman, o demokrasiler daha da güçlenme imkanı bulur. Fakat itirazda bulunabilme özgürlüğü, kimseyi hapse atmamalı, gazete ve televizyonlarda karalanma gibi tehlikelerle karşı karşıya bırakmamalıdır. Hizmet Hareketi ya da Hocaefendi Türkiye’de hükümet etkisindeki medyada zikredildiği zaman bu Türkiye’ye zarar verir. Evet Hocaefendi’ye de zarar verir ama Türkiye kadar değil “dedi.

Virginia’daki Old Dominion Üniversitesi’nden Doç. Frances Hassencahl de, “Demokrasiye gidilen süreçte komplo teorilerinin ortaya atılması, yetersiz kalındığında veya işlerin sonucu beklendiği gibi olmaması halinde başkalarına suç atma eğilimi çoğu zaman görülen şeylerdir. Bu açıdan Türkiye’de de bunların olduğunu görüyorum” ifadesini kullandı.

Connecticut’taki International Bussiness, Quinnipiac Üniversitesi’nden Profesör Mohammad Elahee ise, “Bir söz vardır, ‘Eğer ki güzel işlerin peşindeysen gerçek düşmanlar ve sahte dostlar edinirsin.’ Türkiye’de de Hizmet Hareketi’nin başına bunun geldiğini düşünüyorum” diyerek son günlerde yaşananları özetledi.

California’dan Rabbi Lawence P. Seidman da sorumluluk sahibi bir hükümetin Hizmet Hareketi’ni desteklemesi gerektiğini açıkladı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.