Snowden’in öldüğü iddialarına cevap

Snowden’in öldüğü iddialarına cevap

ABD’nin dünya çapındaki yasa dışı izleme faaliyetlerini ifşa eden ve daha sonra Rusya’dan sığınma hakkı alan ABD Ulusal Güvenlik Kurumu’nun (NSA) eski çalışanı Snowden’ın attığı son tweetler, ölmüş ya da yakalanmış olabileceği konusunda endişeye yol açtı.

Gazeteci Glenn Greenwald ise Snowden’ın hayatta ve iyi olduğunu duyurdu.

Sputnik’in haberine göre, Snowden soru işareti yaratan ilk tweet’ini geçen hafta atmış ve daha önce birlikte çalıştığı NSA çalışanlarına çağrıda bulunarak, kendisiyle ya da ABD’li gazeteci Barton David Gellman’la iletişime geçmelerini istemişti.

Snowden, geçen cuma gecesi de Twitter’dan 64 karakterlik bir kod paylaştı. Snowden’ın uzun süre bilgisayarına ulaşamaması durumunda büyük bir gizli belge sızıntısını mümkün kılacağı düşünülen bu kodun Twitter’da paylaşılması, Rusya’da yaşayan eski NSA çalışanının yakalanmış ya da öldürülmüş olabileceği iddialarına yol açtı.

snowden

Snowden’ın daha önce yaptığı açıklamada, güvendiği bazı dostlarına ve gazetecilere, başına bir şey gelmesi halinde elindeki belgelere ulaşabilmelerini sağlayacak şifreli belgeler verdiğini söylemesi de bu iddiaları güçlendirdi.

2013’te Snowden’ın sızdırdığı ABD’ye ait gizli belgeleri İngiliz Guardian gazetesinde paylaşan ve Intercept sitesinde yazmaya başlayan gazeteci Glenn Greenwald ise, Twitter mesajıyla endişelere nokta koydu.

​Greenwald Snowden için ‘O iyi’ demekle yetinirken, gazeteci Barton Gellman da “Benim ve Edward Snowden’ın hayatı konusunda kanıt isteyenler, derin nefes alın. Bazı tweet’lerin özel bir anlamı var” diye yazdı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.