Siyahi gencin ölümü için ‘federal sivil haklar’ soruşturması açıldı

Siyahi gencin ölümü için ‘federal sivil haklar’ soruşturması açıldı

ABD Adalet Bakanlığı, Baltimore’da polis tarafından gözaltına alındıktan sonra hayatını kaybeden 25 yaşındaki Freddie Gray için ‘federal sivil haklar’ soruşturması başlatılacağını duyurdu.

Bakanlık, soruşturmanın, Gray’in gözaltına alınması sürecinde polisin aşırı güç kullanarak ‘sistemik ihlaller’ yapıp yapmadığı konusuna odaklanacağını belirtti.

Yeni Adalet Bakanı Loretta Lynch, yaptığı yazılı açıklamada “Bu sürecin, kamu güvenliğini güçlendirmek ve sivillerle daha etkili bir ortaklık yapılması için, polislerin ihtiyaç duydukları, eğitim, mevzuat rehberliği ve gerekli olan araçların sağlanıp sağlanmadığından emin olmak için yapılıyor” dedi.

Baltimore Başsavcısı Marilyn J. Mosby, geçtiğimiz günlerde beklenmedik bir açıklama ile siyahi gencin ölümüne sebebiyet veren 6 polisin tutuklandığını ve yargılanacaklarını açıklamıştı. Polislerden birinin ikinci dereceden cinayet, 5’inin ise istemeyerek ölüme sebebiyet verme, saldırı ve uygunsuz tutuklama yapmaktan 27 Mayıs’ta yargılanacağı ifade edilmişti.

Öte yandan Bakan Lynch, geçtiğimiz günlerde Baltimore şehrini ziyaret ederek, bölgede yapılan çalışmaları yakından takip etmişti.

Freddie Gray polisler tarafından gözaltına alınmış, karakola götürüldüğü sırasında omuriliğinde ciddi yaralanma olmuştu. Gray hastaneye kaldırıldıktan bir hafta sonra ölmüştü. Baltimore polisi gözaltına alma sırasında ciddi ihlaller yapıldığını kabul etmişti. Ayrıca savcılık gözaltına alınırken cebinde bulunan sustalı bıçağın yasadışı olmadığı ve gözaltına alınması için yeterli olmadığını açıklamıştı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.