Savcı Mueller’in Trump’a yönelttiği sorular sızdırıldı

Savcı Mueller’in Trump’a yönelttiği sorular sızdırıldı

Rusya’nın 2016 ABD başkanlık seçimine müdahalesini ve Başkan Trump’ın kampanya ekibinin Rusya ile gizli anlaşma yapıp yapmadığını soruşturan Özel Yetkili Savcı Robert Mueller’in Trump’a sormak istediği sorular basına sızdırıldı.

The New York Times (NYT) gazetesinin elde ettiği yaklaşık 50 soru Savcı Mueller’in Başkan Trump’a 4 ana başlıkta sorular sormak istediğini ortaya çıkardı.

Gazetenin ulaştığı 49 soruda Mueller’in Trump’ın Rusya ile olan bağını daha yakından ve göreve geldikten sonra yürüyen soruşturmaları engelleme girişimi olup olmadığını öğrenmek istediği görülüyor.
4 ANA BAŞLIKTA MUELLER SORULARI

  • Donald Trump’ın eski Ulusal Güvenlik Danışmanı Michael Flynn’ın Rusya ile olan ilişkileri ve Flynn’in kovulma süreci
  • Eski FBI Direktörü James Comey’in Flynn hakkında yürüttüğü soruşturma, Rusya’nın seçimlere müdahalesi hakkında verdiği bilgi, beraber yenilen yemek, Comey’nin kovulma süreci.
  • Adalet Bakanı Jeff Sessions’ın kendisini Rusya soruşturmasının dışında tutma kararı, Sessions’ı ikna çabası ve ondan koruma beklentisi, istifasını tutması ve kendisini(Mueller) kovma noktasında fikir alıp almadığı.
  • Trump’ın kampanya ekibinin Rusya ile ilişkileri, Haziran 2016 Trump Tower görüşmeleri, 2013 yılı Rusya gezisi, Rusya’da şahsının emlak işleri, Putin’le olan diyaloğu, Ukrayna politikası, danışmanı Paul Manafort, damadı Jared Kushner, Rus korsanlar ve avukatı Cohen’in Ukrayna barış sürecine müdahalesi  gibi…
Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.