Sarraf’ın ‘kara kutusu’ aranıyor

Sarraf’ın ‘kara kutusu’ aranıyor

ABD’de Rıza Sarraf ile birlikte tutuklanan İranlı Kamelia Jamshidi’nin, Zarrab’ın Türkiye ve diğer ülkelerdeki iş takibini yaptığı ve 17 Aralık operasyonundan 3 gün sonra tutuklanacağını anlayınca Dubai’ye kaçtığı ortaya çıktı.

17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonundan 2 gün sonra savcılığa bir ihbar maili geldi. Mailde  İranlı Kamelia Jamshıdı’nın operasyonda tutuklanan Sarraf’ın Türkiye’deki para trafiğini ve ticari işlerini takip ettiği belirtiliyordu.

Gelen ihbar maili üzerine savcılık harekete geçti ancak yapılan araştırma sonunda  Jamshıdı’nin Atatürk Havaalanı’ndan uçakla Dubai’ye kaçtığı belirlendi.

İddianamede Sarraf, kara kutusu Kamelia Jamshidi ve diğer zanlı Hüseyin Necefzade’nin adlarına yürüttükleri işlemler sayesinde fayda sağlayan İranlı kuruluşların, ABD’nin karalistesinde yer alan Bank Mellat, İran İslami Devrim Muhafızları’yla bağlantılı İran Ulusal Petrol Şirketi (NIOC), Naftiran Intertrade Company Ltd. (NICO), Naftiran Intertrade Company Sarl (“NICO Sarl”) ve Hong Kong Intertrade Company (HKICO) ve İran inşaat ve enerji şirketi MAPNA Group olduğu belirtildi.

Sarraf’ın bu ağa bağlı Türkiye’deki şirketleri ise Royal Holding A.Ş., Durak Döviz Exchange, Al Nafees Exchange, Royal Emerald Investments; Asi Kıymetli Madenler Turizm, ECB Kuyumculuk İç ve Dış Sanayi Ticaret Limited Şirketi, Güneş General Trading LLC olarak sıralandı.

EBRU GÜNDEŞ TÜRKİYE’YE DÖNDÜ

Bu arada Rıza Sarraf’ın tutuklandığı zaman yanında olan şarkıcı Ebru Gündeş’in kızı ile birlikte Türkiye’ye döndüğü öğrenildi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.