Saray’daki iftar sofrası Washington Post’a haber oldu

Saray’daki iftar sofrası Washington Post’a haber oldu

ABD’nin saygın gazetelerinden Washington Post, Pazar günü Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda verdiği iftardaki masayı tiye alan bir habere imza attı.

Gazetenin web sitesinde yayınlanan haberde Erdoğan’ın Diyanet Başkanlığı’nda üst düzey görev yapmış veya yapanlara iftar verdiğine dikkat çekti. Gazete haberde iftar sofrasını gösteren fotoğrafları da paylaştı.

‘‘Dikkat etmişsinizdir Erdoğan ile diğerleri çok geniş bir masa etrafında yemek yiyor. Çok geniş. Hatta böyle bir masayı hayal bile etmek çok zor pratikte. Akşam yemeği için kesinlikle ödünç alınmış da değil (masa için)’’ diyen haberde, konunun soysal medyada alay konusu olduğu dile getirildi.

IMG_0193Türk internet kullanıcılarının kimileri tüm masayı bir çeşit yemek menüsü ile resmettiğini ifade eden ünlü gazete, kimi twitter kullanıcısının da masayı Başkan Barack Obama’nın mütevazi iftar yemeği ile kıyas ettiğini vurguladı.

Twitter ortamında masa ile dalga geçen tweetlerin fotoğraflarını haber sitesine taşıyan gazete, ‘‘Gördüğüm en mütevazı iftar masası. Bir ucunda iftar açılırken diğer ucunda sahur yapılıyor saat farkından’’ gibi twittleri okurlarıyla paylaştı.

‘‘Kimileri masanın ölçeğini (büyüklüğü) Erdoğan’ın görkemli vizyonunun göstergesi diye eleştiriyor’’ diyen gazete, sarayın binden fazla odası olduğu, yaklaşık 200 bin metrekare üzerine inşaa edildiğini de yazdı.

Diyanet ile ilgili son zamanlarda tartışmaların yaşandığını aktaran Washington Post, kurumun Erdoğan ve AKP’ye ‘‘çok yakın’’ olmakla eleştirildiğini kaydetti.

Haber de ayrıca Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’in halk tarafından eleştirilmesi üzerine kendisine alınan 435 bin dolar değerindeki arabayı da iade ettiğini yazdı.

masa1MASA VE SANDALYELERİN DEĞERİ 6.5 MİLYON LİRA İDDİASI

Masanın ve etrafındaki sandalyelerin toplam değerinin 6.5 milyon Türk Lirası (2.43 milyon dolar) tutuğunun da sosyal medyada paylaşılan bir başka detay olarak verdi gazete.

Sosyal medyadaki bu iddialara karşın Erdoğan’ın danışmanlarından Mustafa Varank’ın twitter üzerinde cevap verdiğine dikkat çekti. Varank’ın masa ve sandalyelerin değerinin iddia edilidği değerde olmadığı yalnızca 6 bin Türk Lirası (2 bin dolar) olduğunu ileri sürdüğünü aktardı.

Haberin sonunda da Salı günü geç saatlerde Cumhurbaşkanlığı tarafından yayınlanan basın açıklaması ile masa etrafından yapılan eleştirileri Erdoğan’a karşı ‘‘kara propaganda’’ olarak nitelendirildiği yazıldı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.