Sandy Hook baskınından bu yana 9 bin 833 kişi vurularak öldürüldü

Sandy Hook baskınından bu yana 9 bin 833 kişi vurularak öldürüldü

Geçtiğimiz yılın Aralık ayında Connecticut’ta bulunan Sandy Hook İlkokulunda düzenlenen silahlı baskından bugüne ABD genelinde 9 bin 833 kişinin ateşli silahlara bağlı olarak yaşamını yitirdiği açıklandı.

Amerika ve dünya gündeminde büyük infale yol açan ilkokul baskınında 20’si 6 ila 7 yaşlarında olmak üzere toplam 26 kişi hayatını kaybetmişti. Connecticut eyaletinin Newtown kasabasında yaşanan korkunç olayın ardından kapatılan ilkokul geçtiğimiz hafta yıkıldı. Bireysel silahlanma kanununda bazı kısıtlamalara gidilmesi yönündeki kamuoyu baskısı ise silah lobisi karşısında henüz başarı sağlayamadı.

Ateşli silahlardan kaynaklanan ölüm olaylarını kaydeden ‘Slate.com’ adlı internet sitesi, Newtown’daki katliamdan bugüne kadar resmi olarak kayıtlara geçen ölü sayısını 9 bin 833 olarak açıkladı. Son 10 aylık zaman dilimini kapsayan rapor için Slate.com, gerçek sayının bunun çok üzerinde olduğunu savundu. Site, ‘‘Açıklamış olduğumuz rakamların gerçek rakamı tam olarak verdiği söylenemez. Zira intihar olaylarının yüzde 60’ı silahlarla yapılıyor ve bunların çok az kısmı ‘silahlardan kaynaklanan ölüm’ olarak kayıtlara geçiriliyor’’ dedi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.