Sandusky hapishaneden seslendi: “O iğrenç suçları ben işlemedim!”

Sandusky hapishaneden seslendi: “O iğrenç suçları ben işlemedim!”

Penn State Üniversitesi eski futbol koçu yardımcısı Jerry Sandusky, hakkında 10 erkek çocuğunu taciz etmek suçundan hüküm verilmesine bir gün kala yaptığı bir açıklamayla, kendisine atfedilen ‘iğrenç suçları’ işlemediğini söyledi.

Penn State Üniversitesi öğrenci radyosunda Sandusky’nin kendi sesinden yayınlanan mesajta, 68 yaşındaki ‘hükümlü’ eski koç yardımcısı hakkındaki 45 adet taciz suçlamasının yanlış bir kararla onaylandığını söyledi. Sandusky ayrıca “Neden bize mahkemeye hazırlanmak için adil bir süre verilmedi? Neden bir çok insan yanlış hüküm giymeler yüzüden acı çekiyor?”diye konuştu. Suçlu olarak kaldığı hapishane hücresinden yaptığı telefon araması sırasında çekilen ses kaydında Sandusky’nin oldukça duygusuz ve robotvari şekilde konuşması ve Amerika’daki tüm düzeni haksızlık ve adaletsizle suçlaması dikkat çekti.

Sandusky’nin medya konusunda sıradışı ilişkiler kurmakla ünlü avukatı Joe Amendola, telefon görüşmesinin kaydedilmesi için öğrenci radyosuyla bağlantıya geçti. Bu bilgi öğrenci radyosu sözcüsünce basına açıklandı.

Zamanlama ve tarz açısından oldukça hakaretamiz ögeler barındıran ses mesajının mahkeme hakimlerine ve isimlerini açıklamamakla beraber yaşadıklarını paylaşmak durumunda kalan mağdurlara karşı büyük bir saygısızlık olduğu vurgulanıyor. Sandusky artık hakkında hüküm verilmediği için suçlu hükmedilemeyecek bir zanlı değil, suçları ispatlanmış ve cezasının açıklanmasını bekleyen bir hükümlü.

Olayla igili mağdur avukatlarından da açıklamalar geldi. Sandusky’nin mahkeme için daha önceden prova yaptıklarını iddia eden mağdur avukatları bu nitelikte bir toplantının kesinlikle gerçekleşmediğini tüm mağdurların hakim karşısında hazırlıksız ifade verdiklerini açıklada.

Sandusky’nin bu çabasının yarın mahkeme salonunda hüküm verilmesi sırasında gerçekleşecek bir konuşmanın ya da girişimin ilk adımı olduğu düşünülüyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.