Saati bomba sanılan genç 15 milyon dolar istiyor

Saati bomba sanılan genç 15 milyon dolar istiyor

İki ay önce Teksas’daki okuluna kendi yaptığı saati götüren ancak bir öğretmeni tarafından saatin bomba olduğu düşünülerek tutuklanan Ahmed Mohamed’in avukatı yetkililerden 15 milyon dolar istedi.

Ahmed’in avukatı Kelly Hollingsworth’nın yolladığı mektup da dava açılmaması için şehirden 10 ve okul bölgesinden 5 milyon dolar, ayrıca belediye başkanı ve polis şefinden özür yazıları istediği öğrenildi.

İngilizce öğretmeni Ahmed’in kendi yaptığı saati bulduktan sonra bunun bomba olduğunu sanıp okul müdürünün odasına götürmüştü. Orada polisler eşliğinde sorgulanan Ahmed’in ailesiyle konuşmasına izin verilmemiş ve kendisine evinde bulduğu parçalardan bomba yaptığına dair bir kağıt imzalatılmak istenmişti.

Okuldan atılmak ile tehdit edilen Ahmed ardından kelepçe takılarak tutuklanmıştı.

Ahmed’in durumu bir anda tüm dünyanın gündemi olmuş, ABD Başkanı Barack Obam’dan, Facebook’un kurucusu Mark Zuckerberg’e kadar pek  çok kişi ona Twitter’dan destek vermişti. Ahmed daha sonra hem NASA hem de Beyaz Saray’a davet edilmişti.

Ancak yaşadıklarının ardından kendilerine gelen teklifleri değerlendiren aile Katar’a taşınmaya karar vermişti.

Ailenin avukatı Ahmed ve ailesinin Katar’da mutlu olduklarını ancak yine de evleri olarak gördükleri Teksas’a dönmek istediklerini belirtti. Her ne kadar sosyal medyada çok fazla destek görse de Ahmed’in kimi gruplarca terörist olarak görüldüğü ifade edildi.

Okulun bulunduğu Irving bölgesi yetkilileri ise kendilerine gelen talepleri avukatlarına ilettiklerini ve cevaplarını mahkemede vereceklerini belirtti.

Irving Belediye Başkanı Beth Van Duyne Ahmed’in tutuklanmasından bir hafta sonra yaptığı açıklamada Ahmed’in okulda polislere hiçbir şey söylemediğini, bu yüzden şüphelerin arttığını söylemiş ve ardından gencin televizyonlara çok daha fazla konuştuğunu belirtmişti.

Olayın ardından bazı internet siteleri Ahmed’in fotoğrafını Usame Bin Ladin’in vücuduna montajlayıp “küçük terörist” yazmışlar, bir kişi de Twitter’da Ahmed’in ailesinin ev adresini yazmıştı.

Avukatın mektubunun ardından bir grup bu olayların esasında Ahmed’in babası Mohamed Elhassan tarafından kurgulanıp, bu hale getirildiğini savunuyor. Başka bir grup ise bütün bunların Ahmed’in Sudan’dan göç etmiş Müslüman bir ailenin oğlu olduğu için yaşadığını düşünüyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.