Rochester’dan Hidayet Karaca’ya “Medya Onur” ödülü

Rochester’dan Hidayet Karaca’ya “Medya Onur” ödülü

Yaklaşık 5 aydır Silivri Cezaevinde tutulan Karaca, New York eyaletindeki Barış Adacıkları Enstitüsü ve Türk Kültür Merkezi tarafından “Medya Onur” ödülüne layık görüldü.

“Medya Onur Ödülünü’ gazeteci Hidayet Karaca adına Samanyolu Yayın Grubu New York Temsilciliği aldı.

New York Eyaleti, Rochester Şehrinde Barış Adacıkları Enstitüsü ve Türk Kültür Merkezinin, Rochester Hilton Otelinde düzenlediği geleneksel dostluk yemeği ve ödül töreni yüksek bir katılım ile gerçekleşti.

Gazeteci yazar Mahir Zeynalov’un “Özgür Medya” konulu konuşmasının ardından, dört kategoride değerlendirilen ödül töreninde bu senenin özel ödül kategorisinde, gazeteci Hidayet Karaca ‘medya onur’ ödülüne layık görüldü.

Ödül törenine katılan Rochester Üniversitesi rektörü, Joel Seligman Amerika’nın da medya özgürlüğünü yakalanmasının zor olduğuna dikkat çekti. Seligman, ‘gazeteciler biran önce özgürlüğe kavuşmalı’ dedi.

Seligman sözlerine şöyle devam etti; “ABD’de gazeteciler hapse atılırdı. Bunun hiç kimseye faydası olmadığını anlamamız çok uzun zaman aldı. Sonunda karşıt fikirlerin aynı çatıda barınmasının ülkeyi daha güçlü kıldığını anladık.

Diğer ödül kategorilerinde, New York Eyaleti Eski Vali Yardimcisi Robert Duffy, Üstün Hizmet Ödülü, Yerel Gazete Editörü James Lawrence, Medya Ödülüne, Monroe Bölgesi Serif Ofisinden, Dr. Don Kamin, Sağlık Servisi Ödülüne, Rochester Üniversitesi Rektörü, Dr. Joel Seligman ise Eğitim Ödülüne layık görüldü.

Program sunucusu Kanal 13 Haber Müdürü ve Ana haber sunucusu Don Alhartün kapanış konuşması ile program sonlandı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.