Rıza Sarraf davasında önemli gelişme

Rıza Sarraf davasında önemli gelişme

ABD’nin Miami şehrinde göz altına alınan Rıza Sarraf’ın kefalet talebinin görüşüleceği tarih belli oldu.

New York Güney Bölge Başsavcısı Preet Bharara’nın ofisinden alınan bilgiye göre, Sarraf’ın talebi Miami Federal Mahkemesi tarafından 4 Nisan’da görüşülmeye başlanacak. Sarraf’ın New York’a ne zaman nakledileceği burada verilecek olan kararın ardından belli olacak. Bu süre zarfında Rıza Sarraf, Miami’de bulunan Fedaral Nezarethane’de kalmaya devam edecek.

Cumartesi günü Miami Havaalanı’nda gözaltına alınan Sarraf, ‘ABD’nin İran’a yönelik yaptırımları ihlal ederek ABD’yi dolandırmak, İran kurumları adına yüz milyonlarca dolar değerinde işlemlerde bulunmak ve  bu işlemlerden kara para aklamak’la suçlanıyor. New York Güney Bölge mahkemesinde açılan davada Sarraf’ın yanı sıra ismi geçen diğer iki zanlı Kamelia Jamshidy (29) ve Hossein Najafzadeh (65) ise hala aranıyor. Bölge savcılığı Sarraf ve arkadaşları için 75 yıl hapis cezası istiyor.

Rıza Sarraf, Türkiye’de 17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturmaları kapsamında 21 Aralık 2013’te göz altına alınmış ve kısa bir süre sonra serbest bırakılmıştı.

Write a comment

1 Comment

  1. Bülent March 22, 16:20

    Ee. Yeme mazlumun ahını çıkar aheste aheste..gün gelir devran döner geride kalan hırsızlarda cezasını ya bizde yada başka ülkede çeker

Only registered users can comment.