Reklam panosunda Aurora katliamcısı Holmes ile Obama yanyana

Reklam panosunda Aurora katliamcısı Holmes ile Obama yanyana

Idaho eyaletinde elektronik reklam panosunda Başkan Barack Obama ile 20 Temmuz’da Colorado eyaletinin Aurora şehrinde silahlı baskın ile 12 kişiyi öldüren James Holmes’ın (24) birbirlerine benzetilmesi tepki çekti.

‘The Idaho Statesman’ yerel gazetesinde ilk olarak yer alan habere göre Obama ile Holmes’ın fotoğraflarının yanyana olduğu, reklam panosundaki ifadeler ise ikili arasında bir kıyaslama yapılmak istendiğini yazdı.

Reklam panosunda Holmes’ın fotoğrafının altında, ‘‘Silahlı saldırı ile 12 kişiyi sinemada öldürdü, herkesi deliye çevirdi’’ ifadeleri yer aldı. Başkan Obama’nın fotoğrafının altında ise, ‘‘Dış politikası ile binlercesini öldürdü, Nobel Barış ödülünü kazandı’’ cümlesi yer aldı.

Reklamı veren ‘Ralph Smeed Foundation’ isimli vakıf olduğu belirtilirken, bu kuruluşun yetkilileri bu şekilde davanmalarını Obama’nın sözlerini tutmamasını neden gösterdi. Liberal olarak tanınan vakıfın böyle bir reklama imza atması şaşkınlığa neden oldu. Vakfın direktörü olan Maurice Clements, Obama’nın söz verdiği halde hala Amerikan askerlerini ülkelerine geri getirmemesine tepki olarak bu şekilde davrandıklarını aktardı.  Clements, ‘‘Aurora’daki katliamdan dolayı hepimiz acı duyuyoruz ama aynı şekilde Afganistan’da ölüdürülen çocuklar için de acı hissediyoruz’’ dedi.

Obama ile Holmes arasında bir ilişki kurmak gibi niyetlerinin olmadığını ileri süren Clements, yalnızca toplumun nasıl bir tepki duyduğunu ifade etmeye çalıştıklarını söyledi. Ayrıca Clements, ‘‘Obama ile Holmes’ı kıyaslayacak kadar delirmedik’’ ifadelerini kullandı.

NBC televizyonu reklam panosu için Clements ile aynı görüşte değil. NBC haber programı Idaho’daki reklam olayını; ‘‘Reklam panosundaki her ne kadar karşılaştırma yapılmadığı söylese de görenler Obama ile Holmes kıyaslamadan edemiyor. Ve bu reklamı fark eden yöre insanları ‘iğrenç’, ‘acınası’ ve ‘saldırgan’ olarak yorumluyor’’ diye yorumladı.

Demokrat Parti Idaho eyaleti Canyon vilayeti başkanı Judy Ferro ise, vakfın bu hatasını yakında anlayacağını belirterek, ‘‘Hiçbir olgusal temeli yok… Sadece saldırgan’’ diye tepki gösterdi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.