Pulitzer ödüllü gazeteci Risen: Bu bir diktatörlük eylemidir

Pulitzer ödüllü gazeteci Risen: Bu bir diktatörlük eylemidir

Dünyanın etkili gazetelerinden New York Times’ın Pulitzer ödüllü çalışanı James Risen, Zaman Gazetesi’ne kayyım atanmasına sert tepki gösterdi. Zaman Amerika’ya açıklamada bulunan Risen, gazeteye el konulmasını “diktatörlük eylemi” olarak değerlendirdi.

Risen “Türkiye’nin en büyük gazetesine el konularak Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, kendisini eleştirenleri susturmak ve demokrasiyi ezmeye çalışan bir diktatör olarak kendini göstermiş oldu.” dedi. Özgür basın olmadan Türkiye’de demokrasinin olmayacağını belirten Pulitzer ödüllü gazeteci, Türkiye’nin NATO üyesi olduğunu hatırlatarak, Obama yönetimine hemen harekete geçmesi çağrısında bulundu. Tecrübeli gazeteci, ABD’nin, Erdoğan’a baskı uygulayarak basına uygulanan otoriter darbeyi sona erdirecek gücünün olduğunu kaydetti.

İki Pulitzer ödüllü ünlü gazeteci James Risen, 2006 yılında çıkardığı Savaş Devleti (State of War) isimli kitabında, CIA’in, İran’ın nükleer silah programını baltalamak için bir operasyon düzenlediği ve bu operasyonun (Merlin Operasyonu – Operation Merlin) başarısızlıkla sonuçlandığını yazmıştı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.