Prof. Valkenberg: Gülen’e ‘terör’ suçlamasının sebebi, kıskançlık paranoyası

Prof. Valkenberg: Gülen’e ‘terör’ suçlamasının sebebi, kıskançlık paranoyası

Hollandalı akademisyenlerin katkısıyla İngilizce olarak yayınlanan Hizmet Hareketi’yle ilgili iki kitabın tanıtımı Rotterdam’da gerçekleştirildi.

“Gülen Inspired Hizmet in Europe – Gülen’den İlham Alan Avrupa’daki Hizmet Hareketi” ve “Renewing İslam by Service – İslam’ın Hizmet ile Yenilenmesi” adlı kitapların tanıtımı Platform İNS Kurumu’nda yapıldı.

Geçtiğimiz aylarda yayınlanan kitapların tanıtım toplantısına, eserlerin yazarlarından Prof. Pim Valkenberg ve Prof. Karel Steenbrink’in de aralarında bulunduğu birçok Hollandalı akademisyen ve sivil toplum temsilcisi iştirak etti.

PROF. STEENBRINK: GÜLEN HAREKETİ, BARIŞÇI HAREKET

Toplantıya ev sahipliği yapan Platform İNS Genel Sekreteri Alper Alasağ, “Gülen’den ilham alan Avrupa’daki Hizmet Hareketi” kitabının Avrupa’daki farklı ülkelerde Hizmet faaliyetlerini konu aldığını söyledi. Kitabın ülkeler arasında karşılaştırma imkanı sunduğunu belirten Alasağ, “Bu şekilde karşılaştırılmalı bir kitap yazılmamıştı; aslında bu yönüyle bir ilk olmuş.” dedi.

Kitabın yazarlarından Prof. Karel Steenbrink ise Hizmet Hareketi’nin Hollanda için bir kazanç olduğunu söyledi. Prof. Steenbrink şöyle konuştu: “Gülen Hareketi, Hollanda’da ve Avrupa’da başarılı işler yapan bir hareket. Bu hareket, zamana ayak uydurmaya çalışan, Avrupa toplumu ile uyum içinde olan, barış yanlısı bir harekettir. Şu ana kadar gerek eğitim ve gerekse diyalog adına dünyanın dört bir yanında yapılan çalışmalar herkes tarafından ilgi ile izleniyor. Ben de şahsen bu çalışmalardan gerçekten memnun olduğumu ve bunları desteklediğimi belirtmek isterim.”

PROF. VALKENBERG: KİTABI, OBJEKTİF OLARAK HAZIRLADIM

“İslam’ın hizmetle yenilenmesi” kitabını yazarı Prof. Pim Valkenberg ise yaklaşık 10 yıldır yakından izlediği Hizmet Hareketi’ne yönelik ilgisinin giderek arttığını söyledi.

Prof. Valkenberg, “Ben din ve kültür alanında dersler veriyorum. Gülen’i anlamadan Hizmet’i anlayamazsınız. Hizmet Hareketi’nin bize, İslamiyet’in derin öğretilerini, modern dünya içerisine aktarmanın yolunu gösterdiğini düşünüyorum. Hizmet Hareketi’nin, genel olarak İslam dünyası, daha özel olarak da Türk dünyası ile Batı dünyası arasında bir köprü inşa etmeye çalışan en önemli sosyal hareketlerden biri olduğunu düşünüyorum. Fethullah Gülen Hocaefendi ile bizzat tanışmadım; fakat kitaplarının büyük kısmını okudum ve onu takip eden tanıdıklarım vasıtasıyla da fikirlerini daha yakından tanıma imkânım oldu. Bu son kitapta objektif olarak hareketi kendi perspektifimden ele almaya çalıştım.”

GÜLEN’E ‘TERÖR’ SUÇLAMASI, DAR DÜŞÜNCELİ KISKANÇLIK PARANOYASINDAN KAYNAKLANIYOR

Hizmet Hareketi’nin ilham aldığı Fethullah Gülen’i itibarsızlaştırmak için karalama kampanyası düzenlenerek kendisini ‘terör örgütü üyesi’ gösterilmesinin kabul edilemez olduğunu söyleyen Prof. Pim Valkenberg şu ifadeleri kullandı: “Sayın Gülen’e yönelik atılan iftira ve karalama kampanyaları tamamen ya siyasi sebeplerden ya da kıskançlıktan kaynaklanıyor kanaatindeyim. Ondan esinlenerek Avrupa, Amerika ve dünyada çok sayıda ülkede açılan kurumların yaptıkları başarılı çalışmalar ortada. Bunu başaramayan dar düşünceli kişiler kıskançlık paranoyası ile ona saldırıyor ve onu itibarsızlaştırmaya çalışıyorlar veya politik sebeplerden dolayı ‘terör’ üyesi olarak lanse ediyorlar. Bunu kabul etmek elbette mümkün değil” dedi.

Rotterdam Platform İNS kurumundaki tanıtım toplantısına katılan profesörler, etkinlikte Hizmet Hareketi’yle alakalı kitaplarını da imzaladılar.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.