Prof. Dr. Ben-Meir: Türk demokrasisi dağılıyor

Prof. Dr. Ben-Meir: Türk demokrasisi dağılıyor

Zaman’a gasba akademi camiasından da tepkiler geliyor. New York Üniversitesi öğretim görevlilerinden Prof. Dr. Alen Ben-Meir, Zaman’ın gasbının Türk demokrasisinin dağılması anlamına geldiğine işaret etti.

Basın hürriyetine karşı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın son dönemlerde saldırılarının arttığını belirten Ben-Meir, ‘‘Koza İpek Medya Grubu’na yapılan baskından yalnızca birkaç ay sonra herhangi bir uyarı olmadan, (Zaman dahil) iki gazete ve iki televizyon istasyonu ile haber ajansının dahil olduğu Feza Medya Grubu’na Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın saldırısı gerçekleşti. Demokrasiye haber kaynaklarını kapatma, kısıtlama kadar zarar veren bir şey yoktur’’ dedi.

Zaman’a karşı girişilen gasp için ileri sürülen ‘terör propagandası ve yardım’ gerekçesini ‘‘tamamen komplo’’ diye yeren Prof. Dr. Ben-Meir, ‘‘Bunlar eleştiriden korkunun ifadesidir ve buna karşın kabadayılık göstermektedir’’ diye Erdoğan’ı ağır eleştirdi.

Dünya Basın Hürriyeti Endeksinde Türkiye’nin 180 ülke içinde 149. sırada Demokratik Kongo Cumhuriyeti ile aynı sırada olduğuna işaret eden Ben-Meir, ‘‘Buna rağmen Erdoğan, ‘Türkiye’de olduğu kadar dünyanın hiçbir yerinde basın özgür değilidir’ diye milletine gerçek demokrasinin olduğu saçmalığını öfkeyle anlatmaya devam ediyor’’ diye eleştirdi.

Erdoğan’ın yalnızca ifade hürriyetini ortadan kaldırmakla yetinmediğini belirten Prof. Dr. Ben-Meir, ‘Bununla birlikte Türkiye’nin demokrasisinden geriye kalanlarını da dağıtıyor ve yontmaya devam ediyor’’ şeklinde konuştu.

Ben-Meir, Erdoğan’ın Türk demokrasini tüketme yolunda olduğuna dikkat çekerek şöyle dedi; ‘‘Düşünce ve ifade hürriyeti İnsan Hakları Evrensel bildirisi ile teminat altına alınmıştır. Benjamin Franklin’in (ABD eski başkanlarından) uyarısı şöyle; ‘Her kim ki, milletin özgürlüğü, ifade hürriyetini kısıtlamaya çalışıyorsa onu devirmek gerekir.’’’

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.