Pop Star Shakira: Çocuklar savaşın bedelini ödememeli

Pop Star Shakira: Çocuklar savaşın bedelini ödememeli

Dünyaca ünlü pop star Shakira Mebarak, Suriye krizini “günümüzün en büyük insani sorunu” diye niteledi. Shakira ayrıca savaşların bedelinin çocukların ödememesi gerektiğini söyledi.

UNİCEF’in iyi niyet büyükelçisi olan Shakira, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Merkezi’nde katıldığı basın toplantısında çocuk eğitimi ve eğitime ayrılan kaynak konusunda konuştu.

Bir gazetecinin Bodrum sahiline cansız bedeni vuran Aylan Kurdi ve Suriye krizini sorması üzerine ünlü şarkıcı, “Sahile vuran o çocuğun fotoğrafını unutmamalıyız, unutturmamalıyız. Bu büyük bir trajedi ve bu insanların mülteci sorununa insani yönden görmesini sağlamalı. Çocuklar savaşların bedelini ödememeli” dedi.

Suriyeli mültecilere karşı tüm insanlığın sorumluluğu olduğunu belirten Shakira, krizin çözümü için için sadece liderlerin değil her insanın ve sivil toplumun üstlenebileceği sorumluluklar olduğunu vurguladı. Mülteci krizinde ırkçılık gibi çağ dışı sorunların yanı sıra ülkelerin ekonomik gerekçeleri olduğunu belirten Shakira, “Irkçılık önemli bir sorun. Her ülkenin kendi ekonomik sorunları ve çekinceleri var. Ancak insani gereksinim ve insan hakları, sınırlar, sayılar, ırkçılık, bayraklar ve bencilliğin üzerine görülmesini umuyorum” dedi.

Shakira, dünyanın mülteci sorununa çözümü önünde bir engelin olmadığını yalnızca herkesin sorumluluk alması gerektiğini savundu. İki çocuğu olduğunu belirten Shakira, gece onları yataklarına götürdüğünde Beatles grubunun efsanevi üyesi John Lennon’un “Imagine” (Hayal Et) şarkısını söylediğini dile getirdi.

Kurdi kardeşleri her düşündüğünde de “Imagine” şarkısının aklına geldiğini belirten ünlü şarkıcı, “’Bütün insanların tüm dünyayı paylaştığını hayal et’ (Imagine all the people sharing all the world) dizeleri geliyor” dedi ve, “Niye bütün dünyayı paylaşamıyoruz? Bizi ne alıkoyuyor?” diye sordu.

Shakira, basın toplantısında bulunanların ısrarı üzerine Lennon’un şarkısından bir dizeyi Suriyeli çocuklar için okudu.

UNICEF için iyi niyet elçisi olmasının çocukların eğitimine katkı sağlamak olarak dile getiren Shakira, eğitim işinin yalnızca devletin değil özel sektörün ve sivil toplum kuruluşlarının birlikte başarabilecekleri konu olduğunu dile getirdi. “Eğitimden daha iyi (adil) fırsat eşitliğini bizlere ne sunabilir? Dünyada her çocuğun eğitim olanağı sağlanmalı” şeklinde konuştu.

Shakira, “Bugün dünyanın en büyük sorunu ayrımcılık ve bencillik… Bu sorunların çözümü için köşe taşı olduğunu düşündüğüm şey eğitimdir.” dedi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.