Polis alkol kokusunu alınca sarhoş pilot yakayı ele verdi

Polis alkol kokusunu alınca sarhoş pilot yakayı ele verdi

Minnesota eyaletine bağlı Minneapolis şehrinden New York’a uçmaya hazırlanan bir uçağın pilotu, alkollü olduğu gerekçesiyle tutuklandı. American Eagle isimli havayolu şirketinin cuma sabah 06:00 uçuşunu gerçekleştirmek için havalimanına gelen 48 yaşındaki Kolbjorn Kristiansen, asansörde karşılaştığı bir polisin alkol kokusu almasıyla uçuştan 20 dakika önce gözaltına alınarak kan testi için hastaneye sevkedildi. Kristiansen yakalanmasa yolcu dolu uçağı Minneapolis St. Paul Uluslararası Havalimanı’ndan New York’taki La Guardia Havaalanı’na getirecekti.

Amerikan Havayollarına ait American Eagle isimli şirketin yöneticileri Kristiansen’in kendi pilotları olup La Guardia merkezli çalıştığı konusu dışında olayla ilgili detay vermedi. Kurum tarafından yapılan yazılı açıklamada, ‘‘American Eagle’ın kuruluş gayesi müşterilerinin ve çalışanlarının güvenliğinin önceliği üzerinedir. Soruşturmanın kapsamlı şekilde yapılabilmesi için yetkililer ile tam işbirliği içinde olacağız. Soruşturma sonuna kadar da pilotun uçuşları askıya alınmıştır’’ denildi.

Kristiansen’in tutuklanması üzerine American Eagle havayollarının Minneapolis-New York seferini başka bir pilotun üç saat rötarla gerçekleştirdi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.