PKK’dan hain saldırı 8 asker şehit 16 yaralı

PKK’dan hain saldırı 8 asker şehit 16 yaralı

Terör örgütü PKK, Hakkari’nin Şemdinli ilçesi Dağlıca bölgesindeki askeri birliklere saldırı düzenledi. Çıkan çatışmada 8 askerin şehit olduğu 16 askerin de yaralandığı belirtildi.

Alınan bilgiye göre, Derecik İç Güvenlik Tabur Komutanlığı’nın üs bölgesi, bu sabaha karşı teröristlerin saldırısına uğradı. En az 4 noktadan saldıran teröristlere askerlerin karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı. Çatışmada ilk belirlemelere 8 asker şehit oldu, 16 asker de yaralandı. Dağlıca’da 2007 yılında da terör örgütünün düzenlediği operasyonda 12 asker şehit olmuş, 16 asker yaralanmıştı.

ŞEHİTLERİN İSİMLERİ BELLİ OLDU

Hakkari’nin Yüksekova ilçesine bağlı Yeşiltaş Karakolu’na yapılan saldırıda şehit olan askerlerin isimleri belli oldu. Şehit askerlerin isimleri şöyle: Kıdemli Çavuş Ali Gümüş, Piyade Onbaşı Cahit Kılıç, Piyade Onbaşı İsa Sayın, Piyade Er Umut Bulut, Piyade Er Ali Yasin Erosmanoğlu, Piyade Er Mustafa Türkmen, Piyade Er Yaşar Doymuş, Ulaştırma Er Samet Bütün. Olayın ardından bölgeye takviye birlikler sevk edilirken; Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Kara Kuvvetleri Komutanı ve Jandarma Genel Komutanı’nın bölgeye geldiği öğrenildi.

TESLİM OLAN PKK’LI SALDIRIYI ÖNCEDEN SÖYLEMİŞ

İsminin açıklanmasını istemeyen bir yetkili, Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde 3 gün önce teslim olan bir bayan teröristin bölgede büyük bir saldırının olacağı bilgisini verdiğini belirtti.
PKK kamplarından kaçarak Aktütün 5. Hudut Tabur Komutanlığı ekiplerine teslim olan kadın teröristin 3 gündür ifadesinin alındığı öğrenildi. Çok yakın bir zamanda bölgede ses getirecek büyük bir eylemin olacağını ifade ettiği öğrenilen PKK’lı, özellikle Hakkari bölgesinde bir saldırının mutlaka gerçekleştirileceğini söylemiş. PKK’lı kadının ifadesi doğrultusunda bölgedeki tüm askeri birlikler alarm durumuna geçerken, saldırının nereye yönelik olduğu tam olarak bilinmiyordu.

BAŞBAKANLIK’TA TERÖR ZİRVESİ

Şemdinli’nin Dağlıca kesimindeki birliklere bu sabah ağır silahlarla saldıran PKK’lı teröristlerle çıkan çatışmada 8 asker şehit oldu, 16 asker yaralandı. Genelkurmay Başkanı Necdet Özel ve kuvvet komutanları bölgeye hareket etti.
Bu gelişmeler üzerine hükümetten ilk açıklama Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’tan geldi. Arınç, yaptığı açıklamada “Bugün toplanacağız. Gündemde terör ve cezaevleri var. Başbakan Erdoğan’ın şu an ziyaretini iptal etmesi söz konusu değil” dedi.
8 askerin şehit olması ve 16 askerin yaralanmasının ardından Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ve İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, bölgeye hareket etti.
Başbakanlık Merkez Bina’da saat 15.00’de gerçekleştirilecek zirveye Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala, MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın yanı sıra Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Hulusi Akar toplantıya katılacak.

VALİLİK: 8 ASKER ŞEHİT

Hakkari Valiliği, Yüksekova Yeşiltaş Karakolu’na teröristlerce saldırı girişiminde bulunulduğunu, çıkan çatışmada 8 askerin şehit olduğunu, 16 askerin yaralandığını bildirdi.
Hakkari Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada, sabah erken saatlerde Yüksekova ilçesine bağlı Dağlıca bölgesindeki Yeşiltaş Karakolu’na, terör örgütü PKK mensuplarınca saldırı girişiminde bulunulduğu kaydedilerek, ”Çıkan çatışmada 8 askerimiz şehit olmuş, 16 askerimiz de yaralanmıştır. Bölgede operasyonlar devam etmekte olup ilk belirlemelere göre 18 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Milletimizin başı sağolsun” denildi.

BÖLGEDE YOĞUN HELİKOPTER TRAFİĞİ YAŞANIYOR

Hakkari’nin Yüksekova ilçesindeki Yeşiltaş Karakolu’na düzenlenen saldırıda 8 askerin şehit olmasının ardından bölgede yoğun helikopter trafiği yaşanıyor.

Kuzey Irak topraklarından sızan çok sayıda PKK mensubu, 3 ayrı koldan Yeşiltaş Karakolu’na ağır silahlarla saldırdı. Sabah saatlerine kadar devam eden çatışmada, Hakkari ve Yüksekova’daki askeri birliklerden bölgeye helikopterler gönderildi. Geldikleri Kuzey Irak topraklarına doğru kaçan PKK’lılardan 20’i öldürülürken, diğer grubun da etkisiz hale getirilmesi için bölge ateş altına alındı.

Saldırıda yaralanan askerler helikopterle Fatih Kışlası’na, oradan da Askeri Hastane ile Hakkari Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Yaralıların sağlık durumları hakkında bilgi edinilemezken, bazı askerler yapılan ilk müdahalenin ardından Van’a sevk edildi.
Hakkari Devlet Hastanesi’ne kaldırılan yaralı bir askerin ise, “Beni neden getirdiniz? Bırakın çatışayım. Benim arkadaşlarımın yanında olmam lazımdı” diye bağırdığı belirtildi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.