Piri: Muhalif basının susturulma talebi endişe verici

Piri: Muhalif basının susturulma talebi endişe verici

Avrupa Parlamentosu Türkiye Raportörü Kati Piri, Ankara Savcısı Serdar Coşkun’un muhalif basının susturulması talebinden endişe duyduğunu söyledi.

Hollandalı Sosyal Demokrat Kati Piri, raporla ilgili düzenlediği basın toplantısında iddiaları yakından takip ettiklerini belirterek, son dönemde Türkiye’de bazı muhalif medya baskılara maruz kaldığını dile getirdi.

Zaman grubunun resmi basın toplantılarından çıkarıldığını hatırlatan raportör, Türk halkının her şeyden haberdar olma hakkının bulunduğunu aktardı. Kati Piri, basın özgürlüğünün AB’nin temel değerlerinden biri olduğunu da vurgulayarak Türkiye’de son dönemde atılan adımlardan endişe duyduğunu dile getirdi.

Hollandalı parlamenter, Türkiye’nin son dönemde mültecileri karşılamadaki çabası ve çözüm süreci ile ilgili olumlu adımlar atığına değinerek, ”Ama açık olmak gerekir, bazı durumlardan endişe duyuyoruz. Yargı bağımsızlığı, ifade hürriyeti, basın özgürlüğü konularında yaşananlar, gazetecilerin tutuklanmasından endişe duyuyoruz” dedi.

Kati Piri, mecliste kabul edilen iç güvenlik paketinin de ‘hukuk sistemine müdahale’ olduğunun altını çizdi. Gezi olaylarında yaşanan şiddet olaylarının faillerinin henüz ortaya çıkarılamadığını da dile getirdi.

“ARTAN KUTUPLAŞMADAN ENDİŞELİYİZ”

HDP pati binalarına yapılan saldırılarına da değinen Piri, seçimlere kısa bir zaman kala artan kutuplaşmadan derin endişe duyduğunu aktardı. Raportör, saldırıların arkasındaki kimin olduğunun ortaya çıkarılması gerektiğini belirtti. Hollandalı raportör, HDP’ye güven içinde ve özgürce seçim çalışması imkanının sağlanması gerektiğini vurguladı.

Türkiye’de demokratik yönde atılacak adımların devamı için AB’ye üyelik görüşmelerinin devam etmesi gerektiğini vurgulayan Kati Piri, AB’nin 23’üncü fasıl olan ‘yargı ve temel haklar’ ile 24’üncü fasıl olan ‘adalet, özgürlük ve güvenlik’ başlıklarının müzakerelere açılmasının iyi bir adım olacağını belirtti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.