Pensilvanya ve helikopterden atılan yalanlar

Pensilvanya ve helikopterden atılan yalanlar

Türkiye’de 500 gündür Allah’ın her günü yalan haber üretip manşet yapan gazeteler var. Bunlardan ikisi Erdoğan’ın damadına ait.

Dünya basın tarihinin en sefil ve pespaye yayınlarını bu zavallı gazeteler yapıyor. Medyada Erdoğan’ın sarayının bir vakum halinde milletin vergilerini yuttuğu, milyarların lüks ve şatafat halinde buharlaştığı haberleri ayyuka çıkınca ne yazacaklarını şaşırdılar. Saray haberlerine karşı Fethullah Gülen Hocaefendi’nin ikamet ettiği Pensilvanya’daki konutu dillerine doladılar. Damadın gazetesi, “MİT ajanı ve muhbir” olarak bilinen elemanlarını oraya göndermiş. Helikopterle binaların üzerinde dolaşıp 750 kare foto çekmişler. Bu helikopter turuyla bina harcamalarını taa yukarıdan tespit etmişler. Yaptıkları haber, niçin sürekli zekâlarıyla alay edildiğini ortaya koyuyor. İşte saray gazetesi haberi ve kamp görevlilerinden öğrendiklerim:

HABERDEKİ YALANLAR

1- “Binanın çatısında sürekli nöbetçi tutup çevreyi dürbünle gözetleyen bir koruma ekibi bulunuyor.” Peki niye bir fotosunu çekemediniz? Cevabı yok, çünkü yalan. Geçenlerde de “200 Amerikalı ajan kampı koruyor” haberini yapmışlardı.

2- “500 dönümlük bir arazi.” Google Maps’ten de hesaplayabilirlerdi. Kamp, hiç kullanılmayan, ayak basılmayan çalı ve ormanlık alanıyla beraber sadece 104 dönüm. Yani Sabah’ın yazdığının beşte biri. Ve de Erdoğan’ın kupon arazideki 300 dönümlük Saray binalarının 3’te 1’i kadar bir alanda.

3- “Çiftlikte 20 villa bulunuyor.” Kamp, Google Maps’e bakıldığında görüleceği gibi 8 ev, bir büyük bina (2 büyük mescit, konferans salonu ve yemekhane) ve 3 katlı bir binadan oluşuyor. Gerisi apaçık yalan.

4- “1.000 yatak kapasiteli dev kompleks.” Kamptaki misafirhaneler full kullanıldığında 8 kamp evinde 10’ar kişiden toplam en fazla 80 kişi kalabiliyor.

5- “Her villada, binaların büyüklüğüne göre 50 ila 100 kişi barınabiliyor.” Muhabir, Google Maps’te açıkça görülen 8 evin her birine 50-100 kişi sığdırarak zekâ seviyesi hakkındaki iddiaları ispatlıyor.

6- “Kompleksin 500 araçlık da bir otopark alanı var.” Zekâ sorunu burada da ortaya çıkıyor. Google Maps’ten de görünen otoparka en fazla 30-40 araba sığabileceği net görülüyor.

7- “Komplekste, aşçılar, bahçıvanlar, güvenlik görevlileri ve diğer hizmetlilerle birlikte yaklaşık 100 kişi çalışıyor.” Net bir yalan. Kampta maaşlı 10 personel var. Dönüşümlü olarak çalışan 2 aşçı, 2 bulaşıkçı, tüm binaların temizliğine bakan 3 temizlikçi, kampın 2 kapı görevlisi ve yılın bazı zamanları gelip bahçenin bakımını yapan 1 bahçıvan.

8- “Bunun yanı sıra acil durumlar için tam teşekküllü bir ambulans da hazır bekliyor.” Keşke olsa! Ama bu da yalan. Olsaydı zaten fotoğraflarlardı.

VE KARŞILAŞTIRMA…

9- Mesela Erdoğan’ın sarayının 1.000 TL’lik altın varaklı kadehlerinden hiç yok. Çayı misafirler kâğıt bardaklarda içiyor.

10- Kilosu 4.000 TL’lik çayın adı bile yok. Bildiğiniz sallama siyah çay içiliyor.

11- 75 bin TL’lik ithal koltuklardan bir tane bile yok. Ikea’dan alınmış 19,99 dolarlık sandalyeler var.

12- 500 bin TL’lik Fransız mobilya takımları yok. Türkiye’den gitmiş 300 TL’lik çekyatlar var.

13- Sarayın halıları özel üretim. Bir işçi 1 ay boyunca çalışırsa bu halının ancak 3 metrekaresini dokuyabiliyor. Üç boyutlu ve her metrekaresinde 400 bin ilmek bulunan ve fiyatı 1 milyon 200 bin TL olan halılardan kampta hiç yok.

Kamptaki mekânlar, metrekaresi 5-15 dolar arası değişen halılarla kaplı.

14- Sarayda kullanılan klozetlerin fiyatı 5 bin TL ile 10 bin TL arası. Kampta kullanılanlar maksimum 50 dolar.

15- Sarayın arazisi Atatürk Orman Çiftliği’nden çalıntı. 1.100 odalı saray kaçak ve ruhsatsız olarak yapıldı. Milyarlarca lira tutan maliyeti ve akıl almaz israfın faturası halkın vergilerinden karşılanıyor.

Kampın yeri ise 1993’te 230 bin dolara ‘helal para’ ile alınmış. Kampın giderleri Amerika’daki Hizmet gönüllülerinin bağışlarıyla ve Hocaefendi’nin onlarca dile çevrilmiş 80’i aşkın kitaplarından gelen teliflerle karşılanıyor.  Bu paralar Hocaefendi’nin mutfak harcamalarında asla kullanılmıyor.

Ve kampa Sabah’ın yazdığı gibi günlük 100 bin dolar değil, tüm giderler dahil (personel, gıda, elektrik, su vs.) aylık 55-60 bin dolar civarında bir harcama yapılıyor ki, isteyen bakıp inceleyebilir.

Sabah Gazetesi, kampın nasıl bir yer olduğunu 500 metre yukarıdan değil de Hocaefendi’yi ziyaret için giden ve orada kalan AKP’lilere hatta patronları sayılan Berat Albayrak’a sorsaydı öğrenirdi. Ama gaye iftira olunca helikopter yetiyor.

Püff’te güzel bir espri vardı. Ajan muhbirlerinin helikopterdeki gözlüklü ve kulaklıklı resminin altına şunu yazmışlar: “Pensilvanya semalarında insansız hava aracı.” Evet ‘havuz’ suyundan beslenenlerin insanlığı artık sadece esprilere konu olabiliyor.

(v.ayhan@zaman.com.tr)

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.