Pennsylvania’da 100’den fazla araç birbirine girdi

Pennsylvania’da 100’den fazla araç birbirine girdi

Pennsylvania eyaletinde aşırı kar ve buz yağışların yol açtığı olumusuz hava şartları, 100’den fazla aracın karıştığı kazaların yaşanmasına neden oldu.

 

Yerel saat ile sabah Pennsylvania eyaltinin Philadelphia şehri yakınlarında iki ayrı trafik kazasına 100’den fazla aracın karıştığı ifade edildi. Yetkililer can kaybı yaşanmadığını ifade ederken yaralılar konusunda henüz kesin rakam açıklanmadı. Yalnızca 6 kişinin helikopterlerle hastaneye sevk edildiği aktarıldı.

 

İlk olarak yerel saat ile sabah 8:00 de Bensalem yerleşim bölgesindeki otoboanda yaşanan kazaya 75 aracın karıştığı ifade edildi. Yine aynı bölgede yaşanılan ikinci kazanın ise 8:25 sularında meydana geldiği ve 30 aracın karıştığı bilgisi verildi. Polis henüz kazalara karışan araç sayısı konusunda net rakam vermekten kaçınırken olayı helikopterlerle izleyicilerine ulaştıran yerel ve ulusal televizyon kanallarının ortak haberlerinde rakamın 100’den fazla olduğunu gösteriyor.  

 

Kazaya karışan bazı sürücüler yolda ciddi buzlanmanın olduğunu ve kazanın kendileri için sürpriz olmadığını söyledi.  Kazayı ucuz atlatanlardan David Hill (27), ‘‘Yolun birçok bölümünde buzlanma olduğunu gördüm ve kazanın olması da kaçınılmazdı’’ dedi.

 

Kazaların yaşandığı bölgelerde otobanı trafiğe kapayan polisin uygulaması otobanı adeta otoparka döndürdü. Uzun kuyrukların oluştuğu otoban üzerinde polis ve kurtarma ekipleri yolu temizlemeye çalışıyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.