PEN, HRW ve Af Örgütü Türkiye’de ifade hürriyeti için kampanya başlattı

PEN, HRW ve Af Örgütü Türkiye’de ifade hürriyeti için kampanya başlattı

İnsan hakları konularında mücadele eden dünyanın en önemli dört derneği Türkiye’deki ifade hürriyetlerinin gasbının durdurulmasına yönelik imza kampanyası başlattı.

Yazarlar birliği PEN öncülüğünde başlatılan kampanyaya İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW), Gazetecileri Koruma Cemiyeti (CPJ) ile Af Örgütü (Amnesty International) de destek verdi. Üç kurumun yaptığı ortak açıklamada, Türkiye’de Gülen Hareketi’nin yaptığı ileri sürülen darbe gerekçesi ile akademisyenlerin tasfiye edildiği, medya organlarının kapatıldığı, birçok gazetecinin hapse atıldığına dikkat çekti.   

Dört kuruluş Türkiye’de yaşanılan durumun kendi Anayasa’sına aykırı olduğuna işaret etti. Dört uluslararası kuruluş Türk hükümetine seslenerek ifade hürriyetine karşı saldırılarını durdurmasını ve tutukluları biran önce salıverilmesini salık verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Erdoğan’a doğrudan seslenen kuruluşlar, ‘‘Bizler Türkiye’de ifade özgürlüğü üzerindeki saldırıların derhal sona erdirilmesi çağrısında bulunuyoruz. Hükümetinizin son eylemleri, açık bir delil olmadan eğitimcilerin, haber kaynaklarının kapatılması, basın ve akademik kimliklerin iptali uluslararası hukuku doğrudan ihlaldir’’ dedi.

İmza kampanyasına destek vermek isteyenler https://pen.org/turkey-petition/HRW adresinden ulaşabilir.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.