Papa’nın tarihi ABD ziyareti başladı

Papa’nın tarihi ABD ziyareti başladı

Katoliklerin ruhani lideri Papa Franciscus’un tarihi ABD ziyareti başladı. 4 günlük Küba ziyaretinin ardından, başkent Washington’a gelen Papa, 6 gün boyunca üç şehirde çeşitli görüşmeler yapacak.

ABD ziyaretine Washington’dan başlayan Papa Franciscus’u havaalanında ABD Başkanı Barack Obama, eşi Michelle Obama, kızları, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden ve üst düzey askeri yetkililer karşıladı. Başkan Obama ve beraberinde heyet, Vatikan ile ABD bayrağını taşıyan uçağın inmesinden sonra serilen kırımızı halıda Papa’nın uçaktan inmesini bekledi.

Obama ve beraberindekilerle tokalaşan Papa, kendisini karşılamak için gelen halkı selamladı. Kalabalığın Papa’ya hitaben “Ho ho, hey hey hoş geldin ABD’ye” şeklinde sevgi gösterisinde bulunması dikkat çekti.

23 Eylül Çarşamba günü ilk olarak Beyaz Saray’da Obama ile bir görüşme gerçekleştirecek olan Papa, Aziz Matthew Katedrali’nde piskoposların yapacağı dua ayininde bulunacak. Daha sonra Basilica of the National Shrine of the Immaculate Conception’da yaklaşık 30 bin kişinin olacağı başka bir ayine katılacak.

Papa’nın 24 Eylül Perşembe günü Kongre’de bir konuşma yapması bekleniyor. Papa, Washington’da St. Patrick’s Kilisesi ve Catholic Charities yardım kuruluşunda evsizler ve halkla da bir araya gelecek.

Perşembe günü New York’a geçecek olan Papa, akşam saatlerinde 5. Cadde’de bulunan Patrick’s Katedrali’nde düzenlenecek ayine katılacak.

25 Eylül’de Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun 70. dönem çalışmaları çerçevesinde genel kurulda bir konuşma yapacak. Konuşmanın ardından BM Genel Sekreteri ve Genel Kurul Başkanı ile ikili görüşmelerde bulunacak. Aynı gün 11 Eylül terör saldırısının meydana geldiği Dünya Ticaret Merkezi önündeki anıtta sivil halkla bir araya gelecek.

Papa, 26 Eylül Cumartesi günü ABD gezisinin son durağı olan Philedelphia’ya gidecek. Philadelphia’da düzenlenen “Dünya Aile Günü”ne katılacak. 27 Eylül tarihinde şehrin en büyük hapishanesine bir ziyaret gerçekleştirecek.

Papa’nın ABD ziyareti boyunca, gideceği şehirlerde güvenlik üst düzeye çıkarıldı. Ziyaret edeceği yerlere yakın olan bütün yollar trafiğe kapatılacak.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.