Papa: İnsanlık dünyayı korumak için birlikte çalışabilir

Papa: İnsanlık dünyayı korumak için birlikte çalışabilir

Katoliklerin ruhani lideri Papa Franciscus, insanlığın dünyayı korumak için birlikte çalışabilecek kabiliyette olduğunu ifade etti. Başkan Obama öncülüğünde Washington yönetiminşn iklim değişikliği politikalarından övgüyle bahseden Papa, iklim değişikliğinin gelecek nesillere bırakılamayacak bir promlem olduğunu dile getirdi.

ABD Başkanı Barack Obama ve Papa, Beyaz Saray’ın bahçesinde toplanan yüzlerce Amerikalıya seslendi. Bir göçmen ailesinin oğlu olarak Amerika’da misafir olmaktan mutlu olduğunu kaydeden Papa, Amerikan halkının hayallerini ve umutlarını dinlemeyi umduğunu söyledi. Papa “Ziyaretim sırasında Kongre’ye seslenme onuruna sahip olacağım. Bu ülkenin bir kardeşi olarak, kuruluş prensiplerine sadık ülkenin siyasi geleceğinin rehberi olanlara cesaretlendirici ifadeler kullanmayı umut ediyorum.” dedi.

Amerikalı katoliklerin kendilerinin derin kaygılarına ve dini özgürlüklerden doğan haklarına saygılı adil ve akıllıca yönetilen toplum arayışında olduklarını dile getiren Papa, “
Amerikalı katolikler, bireylerin ve toplulukların haklarını korumak ve her çeşit haksız ayrımcılığı reddetmek adına hoşgörülü ve kapsayıcı bir toplum inşa etmeye kararlılar.” dedi.

Başkan Obama’nın büyük önem verdiği iklim değişikliği çabalarından övgüyle bahseden Papa, “Hava kirliliğini azaltmak için insiyatif kurmanızı teşvik edici buldum. Ben de çok açık şekilde iklim değişikliğinin gelecek nesillere bırakılamayacak bir problem olduğu kanatindeyim.” şeklinde konuştu.

DÜNYA HERKESİN ORTAK EVİ

Papa, herkesin ‘ortak evi’ olan dünyanın korunması adına tarihin kritik bir döneminde yaşadıklarına vurgu yaptı. İstikrarlı ve bütünleyici gelişmelerin sağlanabilmesi için hala gerekli zamana sahip olunduğunu kaydetti.

İnançlarına göre Yaratıcı’nın kendilerini asla yalnız bırakmayacağını bildiklerini ifade eden Papa, “Hiçbir zaman bizi sevmekten vazgeçmeyecek veya bizi yarattığından pişman olmayacak. İnsanlık ortak evimizi inşa etmek için birlikte çalışma kabiliyetine sahiptir. Bu katiyetten ilham almış Hristiyanlar olarak ortak evimizin korunması için kendimizi bilinçli ve sorumlu olmaya adıyoruz.” dedi.

Başkan Obama, Papa’nın ABD’yi ilk kez ziyaret ettiğine dikkat çekti ve Amerikan halkı adına Papa’yı ABD’de ağırlamaktan onur duyduğunu dile getirdi.

KUTSAL BABA

Papa’ya “Kutsal Baba” şeklinde hitap eden Obama, Amerika’daki Katolik inancına sahip insanlardan övgüyle bahsetti. Obama, “Katolik toplumu, rahipleri, rahibeleri açları besliyor, yaraları sarıyor, evsizleri koruyor, çocuklarımı eğitiyor ve çok sayıda kişi tarafından kabul edilen inancı kuvvetlendiriyor.” dedi.

Papa’nın kendilerine Tanrı’nın en güçlü mesajının merhamet olduğunu hatırlattığını dile getiren Obama, “Bu, farklı insanları empati ve tamamen açık bir kalp ile karşılamak manasına geliyor. Savaştan zarar görmüş topraklardan kaçan mültecilerden, daha iyi bir hayat aramak için evini terketmiş göçmenlere.” dedi.

Papa’nın kendilerine dünyayı korumak gibi kutsal bir yükümlülüklerinin olduğunu hatırlattığını kaydeden Obama, “Tüm dünya liderlerine, iklim değişikliği konusunda hassas olan toplulukları destekleme ve gelecek nesiller için değerli dünyamızı korumak adına bir araya gelme çağrınızı destekliyoruz.” ifadesini kullandı.

Başkan Obama ve Papa konuşmalarının ardından birlikte Oval Ofise geçti. Papa, perşembe günü Kongre’de yapacağı konuşma ile Kongre’ye hitap eden ilk Papa olarak tarihe geçecek. Papa daha sonra New York’a giderek Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’na hitap edecek.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.