“Otoriterleşen Türkiye artık Müslümanlar için model ülke değil”

“Otoriterleşen Türkiye artık Müslümanlar için model ülke değil”

Kimse Yok Mu Derneği’ne karşı girişilen linç kampanyası dünyanın dört bir yanından entelektüellerin tepkisini çekmeye devam ediyor. Kararın politik olduğunu belirten, Dünya Dinler Parlamentosu eski başkanı ve DePaul Üniversitesi öğretim üyesi Dirk Ficca, gittikçe otoriterleşen Türkiye’nin artık ‘Müslümanlar için model ülke’ olmadığını söyledi.

Kimse Yok Mu gibi yardım kuruluşlarına İslam dünyasında büyük ihtiyaç duyulduğunu hatırlatan Ficca, “Bu derneğin yardımlarından istifade etmiş yüzlerce ülke vatandaşın Kimse Yok Mu’ya yapılan haksızlığı anlaması imkansız” dedi.

“TÜRKİYE OTORİTERLEŞİYOR”

Bu yıl sekiz farklı ülkeyi ziyaret ettiğini ve Hizmet Hareketi tarafından yürütülen faaliyetleri yerinde gördüğünü belirten DePaul Üniversitesi öğretim üyesi, Türkiye’nin son bir yılda demokraside yaşadığı ‘U-dönüşü’ nedeniyle hayal kırıklığı içinde olduğunu belirtti. Ficca şunları söyledi: “Bana 12 ay önce sorsanız Türkiye’nin demokrasi için, bölge ulusları ve Batı’daki Müslümanlar için bir model olabileceğini söylerdim. Bugün bunları söylemek artık mümkün değil. Türkiye’de otoriteryen bir eğilim var.”

“KİMSE YOK MU’YA YAPILANLAR ŞOK EDİCİ”

Hizmet hareketinin açık bir toplum için mücadele verdiğini ancak bunun hükümet tarafından engellenmeye çalışıldığını ifade eden Ficca, Kimse Yok Mu derneğine karşı girişilen kampanyayı örnek gösterdi. Ficca, “Kimse Yok Mu’nun hiç bir resmi gerekçe olmadan yardım kampanyası düzenlemesinin engellemesi, kapatılmasıyla eş anlamlıdır ve şok edicidir” dedi.

“YARDIMLARA ARA VERMEDEN DEVAM EDİN”

Kimse Yok Mu’ya yardım eden gönüllülerin bu haksızlık karşısında köşelerine çekileceklerini düşünmediğini ifade eden Dirk Ficca, doğru olanın da yardımlara ara devam etmek olduğunu söyledi.

“FİLİPİNLER’DE KALAN YALNIZCA KİMSE YOK MU OLDU”

Filipinler’i vuran tayfun felaketinden sonra bu ülkeye gittiğini hatırlatan Ficca, “Felaket sonrası bir çok kurum bu ülkeye geldi. Kimse Yok Mu da oradaydı. Yardım sonrası gelenlerin hepsi geri gitti. Kimse Yok Mu Derneği ise orada kaldı. Bu kurumun uzun süredir gösterdiği bir başarı grafiği var ve kendini ispatlamış bir kurum” dedi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.