Orlando saldırganın arkadaşı: İntikam amacı ile saldırdı

Orlando saldırganın arkadaşı: İntikam amacı ile saldırdı

Florida eyaletinin Orlando şehrinde bir gece kulübüne düzenlediği saldırı sonucu 49 kişiyi öldüren ve 50’den fazla insanı yaralayan Omar Mateen’in bu vahşeti terör için değil intikam amacıyla yaptığı ileri sürüldü.

Omar Mateen ile bir dönem gönül ilişkisi yaşadığını söyle bir kişi, Univision adlı televizyon kanalına verdiği mülakatta, Orlando’daki eşcinsellerin gittiği gece kulübüne yapılan saldırının terör ile ilgisinin olmadığını savundu.

İsmini yalnızca ‘‘Miguel’’ diye açıklayan şahıs, Mateen’in tam eşcinsel olduğunu iddia etti. Mateen’in bazı eşcinsel arkadaşlarının ondan yararlandığını belirten Miguel, bunun da arkadaşını çok yaraladığını ve çok kötü etkilediğini aktardı.

Miguel, bildiklerini de Federal Soruşturma Bürosu’ndan (FBI) ilgililere birkaç defa aktardığını söyledi. Miguel’in birkaç defa kendilerine ifade verdiğini FBI da doğruladı.

Pulse adlı gece kulübünde yaşanan saldırı için Miguel, Mateen’i iki Latino kökenli eşcinselin kullandığı ve yüz üstü bıraktığını dile getirdi. Bu kişilerden Mateen’in HIV hastalığını kaptığını aktaran Miguel, ‘‘O Latinolu eşcinselleri severdi. Kendisi gibi teni esmer olanları. O kimseler Mateen’i kullanıp sonra reddetti. Bu onu çok yaraladı. O kişiler onu kullandı, bu da onu çok fena etkiledi. Yaşanan bu korkunç olayın nedeni bence intikam almak içindi’’ diye konuştu.

Mateen’in çok iyi bir insan olduğunu belirten Miguel, ‘‘Saldırganın Mateen olduğunu duyunca ‘bunun benim tanıdığım Mateen’in asla yapamayacağını düşündüm’ diye söyledim’’ şeklinde konuştu.

ABD Adalet Bakanı Loretta Lynch olayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü ve Mateen’in bağlantılarının araştırıldığını açıkladı.

Mateen, 12 Haziran günü saldırıyı gerçekleştirmişti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.