Orlando saldırganı katliam sırasında eşiyle mesajlaşmış

Orlando saldırganı katliam sırasında eşiyle mesajlaşmış

Orlando’da haftasonu bir gece kulübünde baskın yapan ve 49 kişiyi öldürüp, 50’den fazla kişiyi de yaralayan Omar Mateen’in saldırı sırasında eşiyle mesajlaştığı ortaya çıktı.

Olayı araştıran güvenlik güçlerinden bir yetkilinin CNN’e yaptığı açıklamada, 12 Haziran saat sabah 04:00 sıralarında, yani saldırı başladıktan iki saat sonra Mateen’in eşi Noor Salman’a mesaj atarak haberleri görüp görmediğini sorduğunu öğrendiklerini ifade etti.

Salman’ın da bir mesajında Mateen’e onu sevdiğini söylediği ve saldırı sırasında bir kaç kere eşini aradığı başka bir yetkili tarafından açıklandı.

Yetkililere göre, Matten’in saldırıya başladıktan bir süre sonra eşinin onu araması, kocasının neler yaptığını anladığını düşündürüyor. Salman ayrıca polislere kocasının saldırıdan bir süre önce silahlar satın aldığını da anlattı.

Mateen ile Salman 2011 yılında evlenmişler ve 3yaşlarında bir çocukları var.

Polis ve FBI yetkilileri şimdi Salman’ın kocasının böyle bir saldırı planladığını önceden bilip bilmediğini anlamaya çalışıyor.

Omar Mateen Cumartesi’yi Pazar’a bağlayan saatlerde Orlando’da eşcinsellere yönelik bir gece kulübüne silahlı saldırı gerçekleştirmiş ve 49 kişiyi öldürmüştü. Saldırgan daha sonra polisin operasyonunda ölü olarak ele geçirilmişti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.