Ohio Meclisi’nden Türkiye’ye basına darbe eleştirisi

Ohio Meclisi’nden Türkiye’ye basına darbe eleştirisi

ABD’nin Ohio Eyaleti Meclisi, özgür basını hedef alan 14 Aralık operasyonu sebebiyle Türkiye’nin Washington Büyükelçiliği’ne uyarı mektubu gönderdi.

Mektubu kaleme alan Cumhuriyetçi Parti’nin Grup Başkanı John Adams, Amerika’da yaşayan Türklerle güçlü bağlarının olduğuna işaret ederek, “Ohio Meclisi olarak Türkiye’de basın özgürlüğüne karşı yapılan eylemden dolayı derin kaygı duymaktayız.” ifadelerini kullandı.

Tutuklu gazetecilerin derhal serbest bırakılmasını isteyen Adams, demokrasinin temeli olan ifade hürriyeti ve basın özgürlüğüne yönelik devam eden baskılar nedeniyle ciddi endişe içinde olduğunu söyledi. İki yıl önce Türkiye’yi ziyaret ettiğine dikkat çeken Adams, ticari ilişkilerin geliştirilmesi yönünde temaslarda bulunduğunu ve Türkiye ile ABD’nin güçlü ilişkilere sahip olmasını istediklerini belirtti. Adams, “Türkiye önemli siyasi ve ekonomik müttefikimiz.” dedi.

Türkiye’yi AB ve Batı’ya entegre olmuş bir ülke olarak görmek istediklerini kaydeden Adams, “Türk hükümetinin basına yaklaşımının değişeceği konusunda umutluyum.” sözlerine yer verdi.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.