Öğrencilerin yarım kalmış eğitimleri nasıl tamamlanacak?

Öğrencilerin yarım kalmış eğitimleri nasıl tamamlanacak?

Covid19 salgını nedeniyle okulların kapanması online eğitime dönemesi beraberinde bir çok endişeleri getirdi. Uzmanlar, eğitimlerini internet üzerinden almak zorunda kalan öğrencileri bundan sonra neler beklediğini masaya yatırdı. San Fransisco merkezli gazeteci örgütü Ethnic Media Services tarafından düzenlenen konferansta konuşan uzmanlar öğrencilerin özellikle okuma ve matematik alanda geri kalmış olabileceği üzerinde duruyor. Uzmanlar yüz yüze eğitimin aksamasına neden olan bu dönemi ise ‘Bitmemiş öğrenme’ dönemi olarak niteliyor. Konuşmacılara göre, okul çalışmalarını kariyer yolları ile birleştirmenin ve sanat- müzik eğitimini sınıfa geri getirmenin yanı sıra toplum-okul modelini güçlendirmenin çocukları sınıflara geri dönmeye teşvik edeceğine dikkat çekti. 

FİZİKSEL VE ZİHİNSEL SAĞLIK ÖNEMLİ

EdSource’un eski Direktörü ve Kıdemli Eğitim Gazetecisi Louis Freedberg, 

“Çoğu eyalette olan şeylerden biri, okullara ve öğrencilerin ve ebeveynlerin pandemiyi  atlatmasına gerçekten yardımcı olabilecek, aynı zamanda okulların çocuklarla daha etkili çalışmasına yardımcı olabilecek programlar için daha fazla para ihtiyacıydı. Bu sadece sadece okuma-yazma ve aritmetik için değildi. Aynı zamanda bir öğrencinin fiziksek ve zihinsel sağlığı için önemliydi. Önemli olan öğrencilerin okula döndüklerinde onların ilgisini çekmek için yapılacak şeylere odaklanmak olduğunu belirten Freedberg “Proje Tabanlı Öğrenme denen bir şey var, öğrencilerin bireysel ve grup projelerinde gerçek dünya problemlerini keşfettikleri bir yaklaşım.” Detaylar bu siteden incelenebilir. https://www.edutopia.org/

Tecrübeli eğitim muhabiri Freedberg “Bağlantılı öğrenme, ortaokul ve lise öğrencilerini kariyer yollarına bağlamanın başka bir yoludur… Kariyer teknik eğitimi ve kurslarına sahip olmak, okullarda staj ve danışmanlık ve ek okuma gibi destek hizmetleri sağlamak iyi düşünülmüş bir stratejidir.” Şeklinde konuştu. Freedberg, diğer sanat ve müzik programlarını okullara geri getirmenin önemine dikkat çekerek ‘Kaliforniya’da, okullardaki sanat ve eğitim programlarına bir milyon dolar daha yatırım yapmak için bu Kasım’daki seçimlerde oylanması için ciddi bir baskı var.’’ bir inisiyatif almak için şu anda büyük bir baskı var.”

Community Schools Learning Exchange Genel Müdürü ve California Education için Politika Analisti ve Kıdemli Politika ve Araştırma Görevlisi Hayin Kimner’de cemiyet okullarının öneminden bahsetti. Kimner yaptığı konuşmada

“Cemiyet Okulları bir programdan veya bir finansman stratejisinden bahsetmiyor. Topluluklar hakkında konuştuğumuzda, bölgelerin ve okulların toplulukları, öğretmenleri, öğrencileri, aileleri, personeli ile birlikte çalıştığı ve kaynaklarını uyumlu hale getirmek için topluluk kurumları ve yerel yönetimlerle ortak olduğu bütün bir okul iyileştirme stratejisinden bahsediyoruz.” Dedi.

OKUL İLE GÜÇLÜ İLİŞKİLERİ OLAN AİLELER UZAKTAN EĞİTİME UYUM SAĞLADI

COVID sırasında, ailelerle güçlü ilişkileri olan okullar ve bölgeler, Uzaktan Eğitim Teknolojisi boşluklarına yanıt vermek için çok daha hızlı hareket ettiklerini ve öğrencilerle bulundukları yerde buluşmanın yollarını gerçekten düşündüklerini belirten Kimner, 

“Bütün okullar cemiyet (topluluk) okulları olabilir. Bu, bu programları ve stratejileri uygulamanın bir parçası olarak öğrencilerin ve ilişkilerin merkezi önemini yeniden çerçevelemek ve öne çıkarmakla ilgilidir. Bu güvene dayalı ilişkiler olmadan, hem pandemiden kurtulma hem de halk eğitimi dönüşümü açısından olmamız gereken yere gelemeyeceğiz.”şeklinde düşüncelerini dile getirdi. 

Washington DC’deki Ed Trust’ın P12 Politikası Müdür Yardımcısı Allison Socol “Bitmemiş öğrenme, başkalarının genellikle öğrenme kaybı veya öğrenme boşlukları dediği şeydir. Bu ifadeyi iki büyük nedenden dolayı kullanıyoruz: Birincisi, daha varlıklı bir çerçeve olması, umut veren, kaynaklar ve desteklerle öğrencilerin kesinlikle ilerleme kaydedebileceğinin sinyallerini vermesidir. İkinci neden ise, odağı öğrencileri suçlamaktan uzaklaştırmasını ve sorumluluğu sistem eğitim liderlerine yüklemesini umuyoruz.” Dedi. Socol, öğrencilerin eksik kalan eğitimlerini daha yoğun bir eğitim ile kapatılabileceğini belirterek federal hükümetin eğitim için 190 milyar dolar gibi bir bütçe ayırdığını hatırlattı.