Obama’ya zehirli mektup gönderen kişi yakalandı

Obama’ya zehirli mektup gönderen kişi yakalandı

Amerikan Federal Soruşturma Bürosu (FBI), Başkan Barack Obama’ya zehirli mektup gönderdiği düşünülen bir şahsın Mississippi eyaletinde yakalandığını duyurdu.

FBI yakalanan kişinim Paul Kevin Curtis isimli bir şahsın olduğu ve Mississippi eyaletinin Corinth yerleşkesinde yaşadığını kaydetti. FBI yaptığı açıklamada; ‘‘Curtis’in kendi başına posta servisi ile içinde granül maddesi olduğu inceleme sonunda belirlenen risinli üç mektubu gönderen kişi olduğuna inanılıyor’’ ifadelerine yer verdi.  

Çarşamba günü yapılan incemeler sonunda Beyaz Saray ile Kongre’ye risin içerikli zehirli mektuplar gönderildiğinin anlaşılması üzerine Washington alarma geçmişti.

FBI yaptığı ilk araştırması sonucuna göre Başkan Obama ile Senatör Wicker’e gönderilen mektuplarda öldürücü etkiye sahip risin zehrini tespit etmişti. FBI konu ile ilgili daha detaylı incelemenin yapıldığı ve mektuplarda bulunan madde hakkında kapsamlı bilginin yapılacak araştırmanın ardından 24 ila 48 saat içinde elde edileceğini söyledi.

Başkan Obama dışında Kongre’de Senatör Roger Wicker’a gönderilen mektupta aynı zehirin olmasının yanında mektupta yazılan mesajlarının da aynı olduğu kaydedildi. Gün içinde FBI mektupların Tennessee eyaletine bağlı ve Rock müziğinin babası olarak bilinen Elvis Parsley’in de memleketi olan Memphis şehrinden 8 Nisan’da postalandığını tespit etmişti.  

Risin zehri içeren mektuplarda, “Bir yanlışı görmek ve açığa çıkarmamak, bu yanlışın sürmesine sessizce ortaklık etmektir. Ben KC. Bu mesajı onaylıyorum” sözlerini içeriyor.

 

Beyaz Saray ile FBI yaptığı açıklamada, zehirli mektup olayıyla pazartesi günü Boston Maratonu’na yapılan bombalı saldırı arasında bağlantı olduğuna dair bir bilginin olmadığını bildirdi. Beyaz Saray sözcüsü Jay Carney, Amerikan halkının iki olay arasında bir sonuç çıkarmamalarını istedi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.