Obama’dan sükunet çağrısı

Obama’dan sükunet çağrısı

Başkan Barack Obama, ülke çapında büyük infiale yol açan Martin Trayvon davası hakkında açıklama yaptı. Martin’in ölümünü ‘trajedi’ olarak değerlendiren Obama, ABD’nin hukuk devleti olduğunu hatırlatarak sükunet çağrısında bulundu.


Beyaz Saray’dan yazılı olarak yapılan açıklamada Obama, Trayvon Martin’in ölümünün sadece ailesi veya herhangi bir topluluk için değil tüm Amerika için bir trajedi olduğunu ifade etti.


Trayvon davasının bazı tepkilere neden olduğunu ve kararın ardından bu tepkilerin artacağını bildiğini belirten Obama, “Ancak biz bir hukuk ülkesiyiz. Jüri kararını verdi. Şu anda Amerikalıların çocuklarını kaybeden anne babanın sakin kalma çağrısına saygıda bulunmalarını istiyorum.” ifadelerini kullandı.


Obama, ayrıca Kongre’den geçirmek için çabaladığı silah kullanımını kısıtlayan yasa tasarısına da göndermede bulundu. Her vatandaşın toplumun bir bireyi olarak benzer trajedilerin nasıl durdurulacağını kendisine sorması gerektiğini ifade eden Obama, “Toplumumuzda anlayış ve şefkati yaymak için elimizden geleni yapıyor muyuz? Her gün ülkenin her yanından bir çok hayata sebep olan silah şiddetini durdurmak için elimizden geleni yapıyor muyuz? diye kendimize sormamız gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

 


 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.