Obama’dan Muhammed Ali mesajı

Obama’dan Muhammed Ali mesajı

ABD Başkanı Barack Obama, solunum yollarındaki rahatsızlık nedeniyle 74 yaşında hayatını kaybeden ABD’li efsane boksör Muhammed Ali’nin vefatı ile ilgili bir mesaj yayınladı.

Başkan Obama mesajında, ‘”Bu evrendeki herkes gibi ben ve Michell de Muhammed Ali’ni yasını tutuyoruz. Ama aynı zamanda onu tanıdığımız için Allah’a şükrediyoruz” dedi.

Muhammed Ali için lakabı olan ‘En Büyüktü’ ifadesini kullanan Başkan Obama mesajında “Muhammed Ali dünyayı derinden sarstı. Bu yüzden dünya daha iyi. Hepimiz bunun için daha iyiyiz. Michelle ve ben ailesine taziye dileklerimizi iletiyoruz ve nur içinde yatması için dua edeceğiz” ifadelerine yer verdi.

Yetişkin yaşa Muhammed Ali’yi tanıdığını belirten Obama, onu sadece konuşma yeteneği ve ringteki savaşması değil, yaptığı mücadele ile tanıdığına dikkat çekti. Obama, Ali için, “O, doğru için mücadele etti. O, bizim için mücadele etti. O, zor zamanlarda King (Dr. Martin Luther King) ve Mandela ile birlikte durdu. Başkaları sustuğu zaman o konuştu. Ringin dışında yaptığı mücadele ona unvan ve kamuoyundaki duruşunu kazandırdı. Ona hem sağdan hemde soldan düşman kazandırdı, sert eleştirilere maruz kaldı, neredeyse hapse atılacaktı. Ama Ali, duruşunu korudu. Ve zaferi, bugünkü Amerika’ya adapte olmamıza yardımcı oldu” ifadelerini kullandı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.