Obama, polisleri Beyaz Saray’da kabul edecek

Obama, polisleri Beyaz Saray’da kabul edecek

ABD Başkanı Barack Obama, bugün polisleri Beyaz Saray’da kabul edecek.

Obama ile yapılacak görüşmede polislerin yanı sıra , aktivistler, belediye başkanları ve bazı akademisyenler de hazır bulunacak. Başkan Obama, Dallas’taki protesto sonrasında hayatını kaybeden 5 polis için dün yapılan anma törenine katılmıştı.

Beyaz Saray, Obama’nın bugün bazı polisleri kabul edeceğini duyurdu. Obama, Facebook hesabından yaptığı açıklamada “Eşitsizlikleri azaltıp ve güveni inşa etmek için hali hazırda bulduğumuz çözüm yollarını paylaşacağız” ’ifadelerine yer verdi. Obama ile Başkan Yardımcısı Joe Biden, Dallas’a gitmeden önce 8 polis derneğinin temsilcileri ile bir araya gelmişti.

Görüşme sonrası Biden yaptığı açıklamada, “İlk defa bir polis derneğinin adamlarımız korkmuş dediğini duydum” ifadelerini kullanmıştı.

Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest, Obama’nın toplum ile devletin birlikte harekete edebilecek konulara odaklanması gerektiğini dile getirdiğini söylemişti.

Obama, Dallas’taki anma töreninde yaptığı konuşmada, polislere saldırılarının azaltılması için topluma biraz daha yatırım yapılması gerektiğini ifade etmişti. ABD Başkanı, toplumun huzuru için sadece polislerin değil, topluma da büyük görevler düştüğünü kaydetmişti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.