Obama, NSA’nın başına yine bir askeri getiyor

Obama, NSA’nın başına yine bir askeri getiyor

Pentagon, Başkan Barack Obama’nın Ulusal Güvenlik Kurumu (NSA)’nun başına Koramiral Michael Rogers’ı aday gösterdiğini açıkladı.

Başkan Obama’nın atamasının Senato’dan onay alması gerekiyor. Atamanın onaylanması durumunda Amerikan Genelkurmay İstihbarat Dairesi eski başkanı Koramiral Rogers, NSA’nın mevcut başkanı Orgeneral Keith Alexander’ın makamına oturacak.

Koramiral Michael Rogers, ataması gerçekleşirse aynı zamanda Amerika’nın Siber Kuvvetler Komutanlığı’nın da başına geçecek.

Bu kararla Başkan Obama, Ulusal Güvenlik Dairesi’nin başına sivil bir yönetici atama yönündeki çağrıları karşılıksız bıraktı.

Geçtiğimiz yılın en çok eleştiri alıp gözlerin üzerine çevrildiği kurum olan NSA’daki bu değişim, Başkan Obama’nın eleştirilerin merkezindeki bu kuruluşun yeni stratejisi ve görev tanımını kamuoyuna açıklamasının ardından geldi. Merkezi Haber Alma Teşkilatı (CIA) eski çalışanı Edward Snowden’ın NSA’ya ait gizli belgeleri geçtiğimiz haziran ayında kamuoyuna sızdırması nedeniyle Obama hükümeti ülke içinde ve dışında ciddi eleştirilere maruz kalmıştı. Belgelerde, dairenin milyonlarca Amerikalı’nın ‘terörle mücadele’ gerekçesiyle telefon ve internet iletişim kayıtlarını ve üstverilerini topladığı, hatta Washington’un Almanya Başbakanı Angela Merkel’inde içinde olduğu onlarca ülkenin devlet başkanlarını dahi dinlediği ortaya çıkmıştı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.