Obama, New York’taki polisin suçsuz bulunmasına tepki gösterdi

Obama, New York’taki polisin suçsuz bulunmasına tepki gösterdi

Başkan Barack Obama, New York’ta Eric Garner (43) isimli siyahi şahsın ölümüne sebep olan polisin suçsuz bulunması kararına üstü kapalı bir şekilde tepki gösterdi.

Obama, Washington’da Amerikan Kızılderili liderlerine yaptığı konuşmada, “Bu ülkede birileri yasalara göre eşit muamele görmediği zaman bu sorun olur. Bir başkan olarak görevim bu sorunun çözümüne yardımcı olmak” dedi. Obama, birçok azınlık toplumunun, kolluk kuvvetlerinin kendilerine adil davranmadığı endişesini taşıdığını belirterek, “Biz bu sorunla uzun yıllardır uğraşıyoruz. Şimdi, daha önce yaptıklarımızdan fazlasını yapma zamanı. Konuşmak yerine harekete geçmeyi önemsiyorum” diye konuştu.

Soruşturma Kurulu’nun New York Polis Departmanı’nda (NYPD) görevli Daniel Pantaleo hakkında dava açılmasına gerek olmadığı kararını açıklamasından sonra Eric Garner’in ailesi ile bir araya gelen New York Belediye Başkanı Bill de Blasio ise ailenin korkunç bir acı yaşadığını söyledi. Hiç kimsenin Garner ailesinin yaşadıklarını yaşamaması gerektiğini ifade eden Başkan De Blasio, Cleveland şehrinde oyuncak silahla oynayan bir çocuğun da polis tarafından öldürüldüğünü hatırlattı. Bütün bu yaşananların acıları artırdığını belirten De Blasio, “Şehrimiz, ülkemiz ve hukuk sistemi ‘Yüzyılın ırkıçılığı’ ile uğraşıyor” diye konuştu. De Blasio, Garner ailesinin yaşadığı Staten Island’ta toplum liderleri ile bir araya gelerek sükunet çağrısında bulundu.

Kararın açıklanmasından sonra kameraların karşısına geçen Garner ailesi, olayın takipçileri olacaklarını ancak ortaya konulacak tepkilerin barışçıl olmasını istedi. New York’un birçok yerinde protesto gösterileri başladı. Polisle zaman zaman arbede yaşayan 30 gösterici gözaltına alındı.

17 Temmuz’da New York’un Staten Island ilçesinde gerçekleşen olayda Garner, polisin üzerine abanması ve boğazını sıkmasından dolayı kalp krizi geçirmiş ve hayatını kaybetmişti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.